SENY i SENTIT
Apunts de Feina Feta
Aprofitant la visita a la Cooperativa de Sant Bartomeu de fa alguns dies, el Director General d’Agricultura del Govern de les Illes Balears, Fernando Fernández, anuncià que el Govern ja ha encomenat l’estudi i l’anàlisi per instaurar la depuració terciària a Sóller, notícia que ens congratula profundament. Si bé és cert que ja feia mesos que el senyor Fernàndez s’havia compromés a posar-se mans a l’obra per solventar el problema de la qualitat de l’aigua per a regants, fonts i altres feines, els darrers incidents provocats per la nefasta qualitat de l’aigua va fer que la necessitat de una depuració terciària fos una urgència pràcticament vital, es per això que el nostre company i regidor no adscrit, membre de l’equip de Govern, Sebastià Aguiló i com a titular de l’àera d’Agricultura va presentar una moció envers al mal funcioinament de l’EDAR de Sóller i la manca d’una depuració terciària, reclamant solucions, doncs bé, ara a la fi s’ha encomenat l’estudi de viabilitat per instaurar la depuració terciària, un estudi per conèixer quín és el sistema més adient per a la depuració terciària que Sóller necessita, una vegada finalitzat aquest estudi, que costa uns 15 mil euros, es podrà instaurar la depuració terciària que ens garanteixi aigua d’una qualitat òptima i suficient perquè el Sindicat de Regants en pugui fer ús, entre d’altres. Ara, però, manca que ABAQUA també es comprometi a solucionar el problema de les males olors que pateixen tots els veïns de les zones properes a la depuradora. Hem de destacar la bona predisposició del senyor Fernández en tot moment i la col·laboració de la regidora del grup municipal UP, Cati Pizà, per fer possible aquestes sinèrgies que beneficien la bona feina entre administracions i els bons resultats per els ciutadans.
El Projecte CHERISH aterra al Port de Sóller! Fa dos anys el regidor no adscrit i membre de l’equip de Govern, va participar en l’edició Portuguesa de Cherish Interreg Europe, enguany Sóller i el seu idíl·lic Port n’han estat els anfitrions. Cherish pretén millorar les polítiques de desenvolupament regional amb la protecció i promoció del patrimoni cultural lligat a les comunitats perqueres per augmentar l’atracció que aquestes regions puguin exercir sobre les empreses, veïns i turistes. La comitiva va visitar diferents punts d’interés del Port, com són la llotja i moll pesquer, la Cofradia de Sant Pere amb Jaume Ensenyat, el barri de Santa Catalina del Port de la mà de n’Aina Mora i el Museu Marítim amb el seu gerent Albert Fornés, on el nostre company va oferir una conferència on explicà les iniciatives que es duen a terme al municipi per a la promoció dels productes de la mar. Aquests programes, que ens ajuden a compartir experiències, són de vital importància per a la supervivència de les tradicions, en aquest cas dels Ports Pesquers, i per a la visibilitat i seva importància cultural i turística.
A la fin s’han traslladat a PortsIB les al·legacions presentades en forma de Declaració Institucional de l’Ajuntament de Sóller. Esperem que es materialitzin les nostres peticions envers al Pla General i es comenci a regular el fondeig dins la nostra badia i es posi fi a la massificació que pateixen les aigües del Port de Sóller i totes les conseqüències negatives derivades. Esperem també que els resposables de PortsIB tenguin la mateixa agilitat i resolució a l’hora de tenir en compte les al·legacions de l’Ajuntament de Sóller, o sigui, de tots els sullerics que representa aquest Ajuntament al complet, com ho han estat a l’hora de reunir-se amb els regidors del grup municipal Socialistes de Sóller, amb qui comparteixen color polític.
Com diem sempre, si es pot pensar, es pot fer. La bona iniciativa, la comunicació i la col·laboració entre diferents institucions, administracions i inclús entre pobles agilitza els procesos i es troba el camí cap a la solució. Més feina, més sinèrgies. Seguim.