El passat diumenge a la plaça del mercat , es va poder realitzar la No-fira “ Mostra de varietats de la Taronja de la Vall de Sóller”.

Un esdeveniment que finalment es va poder celebrar gràcies a la bona feina i màxima implicació del nostre Regidor, en Sebastià Aguiló.  La rovellada maquinaria burocràtica que enlloc de facilitar les coses, moltes vegades les complica i demora, fa que molta gent ho deixi fer abans de lluitar i cercar solucions davant aquest gegants administratius.

Tres dies abans del cap de setmana de la Mostra programada, la Conselleria de Sanitat va contestar a darrera hora que no donava permís per celebrar-la, tirant per terra tota la feina feta i els compromisos il·lusionants amb les parts que hi participaven. I és a partir d’aquest moment que en Sebastià Aguiló va iniciar una carrera contrarellotge per trobar les solucions.

La solució proposada va ser poder demostrar  que aquest esdeveniment era de gran importància econòmica i sòcio-cultural per a la Vall.  A ningú se l’escapa que aquest esdeveniment tan nostre és un revulsiu del sector primari, així com una magnífica manera d’incentivar i mobilitzar l’economia circular, a més d’un atractiu turístic afegit tant pels mallorquins com per a visitants d’arreu. Tenim un sector primari i comercial molt tocat com per haver de renunciar a aquesta Mostra-Fira tant important per aquests sectors.

Amb les idees clares, però sense tenir informació de a qui havia de ser remés l’escrit, el Regidor va tocar a totes les portes que pensava li podien donar un cop de mà per treure endavant el projecte. Entre ells, el nou Director General d’Agricultura, en Fernando Fernández, amb el qual va coincidir a l’entrega dels Escuts d’Or de la Cooperativa, moment en que el Regidor va aprofitar per explicar-li la situació que va entendre tot d’una amb el compromís de posar-se  a fer feina.

Finalment, dijous al matí va ser enviada la documentació a complimentar que acreditava la importància de la fira. Cal destacar que a la sol·licitud inicial de permís que es va enviar en temps i forma, mai es va parlar de fira, sinó de “Mostra de varietats de Taronges de Sóller”, i així i tot , van posar  problemes.

A la fi, el divendres a les 14.59h van notificar l’autorització.

Des d’aquestes línies volem agrair el cop de mà per part de  la senyora Cati Pizà, que ens va posar en contacte amb en Miquel Piñol, Director de Comerç; també a en Fernando Fernández, Director General d´Agricultura, que ens varen ajudar a desbloquejar la situació.

Sincerament ens costa molt d’entendre que des d’el primer minut que es va sol·licitar el permís, no es pogués haver establert una comunicació clara i directa per aclarir les circumstàncies i les necessitats del projecte.

A la fi es va poder realitzar la Mostra, una mostra reduïda en comparació a lo que estem acostumats i coneixem com a “Fira de la Taronja”.

En definitiva, ja diuen que be està el que bé acaba. Estem molt contents que a poc a poc anem recuperant la normalitat, i amb ella el pols empresarial de la Vall.

Afíliat al nuestre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info