La setmana passada ens van quedar sense espai per comentar tots els punts interessants del Ple així que seguim avui.

Les bones intencions de El Pi:

No dubten en absolut de les bones intencions que El Pi hi posa en les seves mocions, en realitat un redacta una moció amb  les millors de les intencions sempre, sigui del color que sigui, o més ben dit, tothom presenta mocions amb les millors intencions del mon, les redacti un mateix o lis venguin redactades de Palma.  És  d’agraïr, a més, que es presentin mocions que cerquin beneficiar i potenciar la feina de les empreses locals, en el cas que ens ocupa, de les empreses dedicades a la construcció.

Aquesta vegada El Pi va presentar una moció en vers a la contratació Publica de l’Estat Espanyol on reclama dividir les grans obres en diversos lots amb el fi que hi puguin accedir a concurs petites i mitjanes empreses. El nostre company i regidor no adscrit, Sebastià Aguiló, hi va votar a favor però no sense abans exposar la realitat del que suposa per a les petites i mitjanes empreses presentar-se a un concurs per a la adjudicació d’obres públiques.

Les petites empreses necessiten una previsió econòmica per adelantar el cost de la feina i a sobre esperar molt de temps a cobrar la mateixa, de fet tenim actualment varis projectes a Sóller estancats per aquesta raó, com són les obres del Defensora o la instal·lació d’un ascensor al MBCN, a tot això s’ha d’afegir la sobtada crisi en la matèria primera i els transports a nivel mundial, que fa que els costos dels dos conceptes es disparin, fent que els preus pugin durant el temps entre que es presenta un pressupost a un projecte i el mateix s’adjudica. Les petites i mitjanes empreses no disposen d’un capital per fer front al ball de xifres que suposa una obra pública i és per aquest motiu que la majoria no pot accedir a aquests concursos. La llei ara mateix no permet la previsió de fons, que en altres paraules seria adelantar part del cost, i els plaços de cobrament són massa llargs perquè la petita i mitjana empresa els assumeixi. El tercer punt de la moció presentada per El Pi seria la més interessant perquè parla de reduïr aquests plaços però han de canviar moltes altres coses perquè l’oportunitat sigui real.

El darrer punt que volem comentar sobre el passat Ple Ordinari és la moció de El Pi envers al rebuix als Pressupostos Generals de l’Estat per a 2022. Si bé és cert que com a Partit regionalista que som sempre ens tindreu al front de les demandes que beneficiïn a la nostra comunitat aquésta és una moció que ens cau llunyana i ens semblà del tot condicionada, ja d’entrada, pels vots dels grups municipals que també conformen els socis de Govern i oposició al Govern de l’Estat. El vot del nostre company va ser abstenció perquè ens sembla perillòs i descabellat votar a favor del rebuig a uns Pressupostos que ens afavoreixen més que mai però tampoc podem aplaudir que, malgrat l’inversió sigui major que mai, les Illes Balears segueixin  la coa en el reparto de fons per part de l’Estat. Tampoc ens sembla seriós condicionar el vot a interessos partidistes. Perquè aplicar el SENY a la política a vegades també és això, cercar l’equilibri entre el blanc i el negre i actuar amb consecüència a la informació que disposam i els coneixements que tenim.

Si es pot pensat  es pot fer, però sempre amb Seny i amb la realitat per davant.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info