Ens acomiadem de 2021 i des de Seny i Sentit volem fer un repàs quedant-mos amb les dades i fites positives que ens ha deixat el que havia de ser l’any post pandèmia. Perquè aquést no ha sigut l’any que esperàvem tenir però és just reconéixer que ens ha deixat coses positives i val la pena rescatar-les i rememorar-les. A Seny ens agrada ser positius i optimistes.

Durant el primer quatrimestre les coses no se presentaven d’allò més afavorides per a la l’activitat econòmica. Arrencava la vacunació molt lentament i les restriccions estaven a l’ordre del dia ofegant al sector turístic i en conseqüència, als comerços de la Vall i el Port, per això, i com no podia ser d’una altra manera, el nostre equip es va sumar a la plataforma SOS TURISME presentant una moció per a aconseguir un compromís consistorial de suport, la moció va ser aprovada malgrat la negativa d’alguns que diuen estar al costat dels sectors afectats però que en relitat no hi són. Arribava Pàsqua i la incertesa era el pa de cada dia del sectors serveis per a les restriccions, les notícies eren confuses a nivel autòmic i nacional i era molt difícil treballar la promoció amb tanta poca llibertat. Encara recordem com la Fira de la Taronja va estar a la corda fluixa fins unes hores abans de celebrar-se, finalment, després de moltes cridades, documentació presentada i voltes amb la burocràcia, va poder tirar endavant.

Malgrat la incertesa, el nostre equip, amb en Sebastià Aguiló al front com a regidor no adscrit i cap de les àrees de Turisme i Promoció, vam seguir ideant projectes amb una gran acollida i per això va ser possible posar en marxa la web www.menjatsoller.com amb la informació dels negocis de restauració que seguien oferint servei o els menús de la Taronja, cal destacar la gran predisposició dels restauradors de la Vall, el Port i Fornalutx a adherir-se a aquests projectes oferint el seu bon saber fer. Com ja vam dir al seu dia, els comerciants i restauradors estan fets d’una altra pasta, són incansables treballadors i és un luxe formar equip amb ells. Destaquem també la posada en marxa del Primer Concurs Internacional de Cuina amb Gamba de Sóller, un esdeveniment que es va convertir en un èxit participatiu i mediàtic i del que no podem estar-ne més satisfets perquè tornem a posar la deliciosa Gamba de Sóller, el nostre or vermell, en boca de tots, literalment.

El que si es va poder fer amb tota la magnitud que mereixia el projecte va ser l’actualització dels plànols i mapes de senderisme que havien anat quedant obsolets; tots sabem la importància del nostre paisatge rural i urbà per a el Turisme de qualitat del que gaudim a la comarca. També vam aconseguir el compromís de tot el consistori en la moció que va presentar el nostre company i Regidor no Adscrit per a la Comissió permanent de control estètic de la Serra de Tramuntana per a evitar actuacions sense criteri que qualsevol entitat, pública o privada, faci a la nostra localitat.

I després d’això, a la fi, va poder arrencar la temporada turística de 2021. Ja ho sabeu perquè ho heu vist i vos ho hem contat també amb xifres, ha sigut una temporada molt més bona del que s’esperava i s’ha pogut allargar fins a mitjans de tardor, com als millors anys pre-pandèmia. Sóller, exactament, va ser el segon lloc més visitat de les Illes Balears i inclús el nombre de visites als furgons de Turisme durant el mes d’agost va ser lleugerament superior al mateix mes del 2019, la temporada va començar tard i amb restriccions i per això no es pot comparar amb altres anys però va acabar siguent un èxit i això va ser gràcies a totes les persones implicades, des de treballadors a comerciants, restauradors i empresaris hotelers; gràcies al seu bon fer històric, el bon turisme sulleric i comarcal s’està recuperant satisfactòriament, gràcies a tots ells Sóller mantè el seu lloc a l’èlit del circuit turístic nacional i internacional.

Arribat l’estiu vam poder aportar el nostre granet d’arena al món cultural de la mà del Teatre a la Terra, que no va estar exempt de polèmica però on el públic va poder gaudir de nits realment màgiques amb diferents propostes per a tots els públics i, a més, a la fresca en un escenari únic i irrepetible, aportant així una alternativa cultural segura.

Després arribaren les males olor de nou i els problemes recurrents i enquistats amb l’EDAR de Sóller, Sebastià Aguiló aconseguí el compromís per a l’estudi i posterior instal·lació de la depuració terciària que necessitem a Sóller, a més, un altre cop, vam poder constatar que les sinèrgies i bones sintonies entre administracions i partits diferents són possibles. Encara avui ens crea mals de cap, males olors també, i hi seguim treballant, com molt bé sabeu, i així seguirem fins a poder posar fi a aquest mal somni.

I tot aixó i molt més és que el ha donat el 2021, i tot això i molt més és en el que hem estat treballant a l’hora que estàvem creant el nou partit que som avui, Seny i Sentit, el 2021 ens ha vist nèixer i heu pogut veure aquesta promesa complerta. Som una realitat i és gràcies a la confiança que ens esteu demonstrant cada dia, amb cada missatge, cada vegada que ens contactau per a qualsevol qüestió.

Així que gràcies a tots vosaltres, veïns de Sóller, per donar-mos un 2021 en el que hem pogut treballar per a vosaltres, gràcies al sector primari, als nostres pescadors, agricultors i ramaders per estar sempre al costat del seu poble, gràcies al sector de la construcció per acollir als treballadors que no han pogut tornar al sector serveis, gràcies petits comerciants i restauradors per aixecar cada dia la vostra barrera amb la millor cara i disposició, gràcies al sector hoteler per haver cercat la fòrmula per a que els nostres visitants ens segueixin triant com a destí turístic. I gràcies a vosaltres, que llegiu aquestes línies, per la bona acollida a tots els projectes que hem aconseguit treure endavant.

Us desitgem un venturós 2022, ple de Salut. Nosaltres seguirem creixent i treballant per a vosaltres. Feliz Any Nou.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info