Aquesta passada setmana, des de l’Ajuntament, es va informar de la sol·licitud de 3,5 milions d’euros dels fons Next Generation per a “Estratègies de resiliència Turística”, és a dir, inversions destinades a la millora d’infraestructures per anar avançant cap a un model de turisme sostenible.

Els projectes que poden ser candidats a aquestes ajudes són molt dispars, però al mateix temps tots són molt necessaris per el nostre municipi. Fem un recull del que hem proposat:

  • Vint Bio trituradores per posar a l’abast dels ciutadans, per intentar reduir les cremes dins la zona urbana, principalment.
  • Adquisició de terrenys per a poder crear aparcaments dissuasius a l’extraradi, així com l’adquisició de microbusos llançadores per evitar que el transit no resident entri al centre de Sóller.
  • Equipament complet per la nova sala de conferències del Mercat Municipal, és a dir; mobiliari, equip audiovisual, ect, per desenvolupar el turisme de reunions, incentius, de Conferencing i Exhibitions. També la creació d’uns banys públics i consignes, dos elements de demanda històrica
  • Elements quotidians com Tòtems de Benvinguda al municipi, papereres, bancs, paradetes de fires, carpes, trusts de muntatge i estructura funcional per a l’Alameda.
  • En tema de seguretat i senyalització també hi hem pogut incloure molts d’elements necessaris per el municipi, com vehicles policials i per protecció Civil, radars pedagògics, drons senyalització urbana i indicadors de places d’aparcament lliures.
  • Pantalans flotants, que són un element flotant no connectat amb el moll, per agrupar les barques fondejades de manera indiscriminada, i així ordenar la nostra badia i al mateix temps protegir el seu fons marí ja que podrem reduir les àncores i cadenes. És un sistema que ja s’utilitza a altres llocs com, per exemple, a Menorca.

En definitiva, com podreu comprovar, són inversions totalment pensades per a la millora del nostre municipi i la vida dels sollerics però també enfocades a aconseguir un Sóller més amable i sostenible per els nostres visitants. A Seny i Sentit estem convençuts de que aquest ha de ser el camí per enfrontar un futur de convivència entre els visitants generadors d’economia i residents.

Precisament per aquest motiu, el nostre company i Regidor de Turisme, Sebastià Aguiló, viatjà a Madrid a la nova edició de FITUR, una de les fires de Turisme més importants del mon.

Hem de recordar, com ho hem fet altres vegades, que l’assistència del nostre municipi a aquestes fires és molt important, i no precisament per atreure més gent, si no per seleccionar el tipus de turisme volem atreure. També és molt important saber quines són les noves tendències turístiques i on es dirigeix el principal motor de l’economia Balear.

És molt positiu veure any rere any com, poc a poc, anem evolucionant cap un model de turisme molt més conscienciat amb el medi ambient, amb la sostenibilitat, respectuós amb la gent local i respectuós amb les nostres tradicions i cultura popular.

L’estratègia turística del nostre municipi es basa en aquest canvi cap a la sostenibilitat, amb un turisme més integrat i de qualitat, basat en la oferta gastronòmica per implicar a tots els sectors del municipi, des dels nostres pagesos fins als hotelers. El turisme de qualitat no és sinònim de poder econòmic sinó de responsabilitat individual.

Tot el que es pugui millorar s’ha de treballar i Seny estem aquí per aconseguir-ho.

Seny i Sentit.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info