El passat cap de setmana es va celebrar la Primera Fira-Mercat de la Carn i l’Embotit de Sóller amb una gran acollida i èxit de públic.  Els sullerics teníem moltes ganes d’un esdeveniment d’aquesta talla,  de sortir a celebrar,  ganes de Fira i de torrar també; i es que han estat dos anys seguits sense poder celebrar una de les nostres tradicions més identitàries, els foguerons de Sant Antoni i Sant Sebastià; tradicions aturades que han suposat una gran pèrdua per a les empreses especialitzades de la Vall.

Aquesta Fira-Mercat ha volgut reconèixer la feina, la tradició i la identitat  d’aquestes empreses, alhora que s’han promocionat el seus productes, donant un impuls necessari a l’economia circular de Sóller i també recuperar la nostra pròpia tradició i esperit de celebració conjunta. Malgrat l’amenaça de pluja, l’assistència de públic a aquesta primera Fira-Mercat ha estat un èxit , de la qual cosa ens sentim immensament satisfets. Ha quedat patent també que el Mercat Municipal de Sóller és més viu que mai i, per tant, les inversions a l’Edifici són molt necessàries i estan més que justificades. Un poble és el seu mercat, els seus comerços de barri i la gent que hi fem vida.

De ben segur, aquesta ha estat la primera edició de moltes més d’una Fira amb tots els ingredients necessaris, mai més ben dit, per a convertir-se en una nova Fira-Mercat Tradicional a la Vall, on continuar promocionant els nostres productes de carn i embotits.

Des d’aquí gràcies a tots els que l’han feta possible, a la dedicació de totes les empreses que hi assistiren i a tot el públic entregat, així com als que varen posar la nota festiva, cultural i els tallers per a els més menuts.

Tan de bo aquest esperit que vam viure el passat diumenge fos el regnant a tot arreu, però no és així. Malauradament la temible guerra ha tornat a interrompre les nostres vides. Encara que sembli que Ucraïna és lluny, aquesta innecessària, injusta i desproporcionada invasió ha trencat l’estabilitat de tota la comunitat i posa en perill la llibertat com la coneixem, o com l’hem coneguda fins que ens va envestir la pandèmia. Una guerra que ens agafa encara febles però que sobretot ha provocat el terror, la destrucció i la mort al poble d’Ucraïna.  La solidaritat del poble solleric es demostra novament amb la posada en marxa, tant per part de l’Ajuntament com per part d’altres entitats,  de diferents iniciatives solidàries de recaptació i enviament  de material, aliments i doblers, per ajudar i donar suport  als milions de damnificats a Ucraïna i als milions desplaçats refugiats.

I coincidint amb la setmana del Dia Internacional de la Dona d’enguany,  volem dedicar-lo  a totes aquestes dones que es veuen a  la necessitat vital de deixar el seu país fugint de la barbàrie, tenint al seu càrrec als menors, a la gent gran i als malalts.

El paper de cuidadora que té per sistema la dona és, juntament amb la bretxa salarial, allò que més vulnerable la fa. Necessitem lleis, passar a l’acció i no deixar passar aquest dia sols amb paraules que hem de repetir any rere any, perquè en qualsevol gir de la vida, podem tornar al punt de partida. És imprescindible i  urgent la lluita i la reivindicació del Feminisme i el 8M.

I amb aquestes línies volem celebrar allò que tenim i això que ens fa lliures, i sobre tot, no perder-ho mai de vista.

Per a la Pau, per a la llibertat. Seny i Sentit.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info