Avui ens toca parlar un poquet de nosaltres perquè, com a un regal de Nadal un poc adelantat, desembre ha començat carregat d’il·lusió, la il·lusió, l’orgull i la felicitat de poder presentar el nostre projecte en societat.
Ja fa uns mesos que vam inscriure el nostre nou Partit Polític davant notari i que el ministeri d’Interior ens va remetre la confirmació del mateix. Ha sigut un any de molta feina; crear un partit polític des de zero no és una tasca senzilla d’un parell de matins, han sigut moltes hores de reunions, diàlegs, de preparar documentació, de perfilar cada un dels conceptes i frases que ens defineixen; hores de redacció i correccions per enllestir els estatuts de Seny i Sentit, però la inscripció i la confirmació del ministeri no eren la culmincació de tota aquesta feina, eren la base i alhora la punta de l’iceberg que és crear un partit polític, així que des d’aquell dia de juliol que el nostre projecte va veure la llum verde ha sigut una carrera de fons per acabar de vestir al nostre partit per tenir-lo a punt per funcionar de manera oficial i pràctica. Durant tot aquest temps, també, hem estat fent política municipal, treballant projectes, discutint mocions i rescolzant al nostre company i membre fundador de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló, que com sabeu forma part del Consistori i de l’Equip de Govern com a regidor no adscrit.

Així doncs hem arribat a desembre amb la satisfacció d’estrenar oficialment el nostre partit, Seny i Sentit.
Al regal de poder presentar el nostre nou partit polític s’hi suma el regal de la calurosa acollida que va tenir l’acte de presentació, una sala plena de veïns que encara confíen en la classe política, això diu molt de la salut democrática i és satisfactori; una sala plena de veïns que es varen interessar per el nostre projecte, persones que com nosaltres creuen en el canvi; una sala plena de gent disposta a escoltar les noves alternatives. Tot això ens dona a ententre vàries coses, la més important, que estem al camí correcte, que Sóller necessita un canvi, que Sóller vol un canvi, està en la nostra mà conduïr aquest canvi i els nostres veïns confíen en que siguem nosaltres qui facem d’aquest canvi una realitat.

Com vam explicar durant la presentació, Seny i Sentit cerca fer política municipal, propera, útil i independent. Què vol dir això? Vol dir que anteposem el Seny a la ideologia i posicionaments polítics , nosaltres no estem compromesos a unes sigles autonòmiques o estatals ja establertes, per tant sempre obrarem amb una política dirigida als ciutadans d’apeu, una política real que solucioni el dia a dia dels nostres veïns. És aquest l’únic motiu que ens va fer donar la passa endavant i ens ha donat el coratge de materialitzar aquest projecte, perquè creiem fermament que si es pot pensar, es pot fer; creim que una política amb Seny i eficient és possible i aquí estem avui per a demostrar-ho.

A Seny i Sentit ens definim com a un partit Regionalista, Independent, de Centre i Lliberal, en el més ben estudiat i concensuat significat de cada un dels conceptes; creiem, perquè així ens ho ha demostrat la nostra experiència, que el camí per a una política útil i propera és el diàleg i que cercar totes les vies possibles per resoldre conflictes passa indiscutiblement per dialogar amb qualsevol altre formació que pugui estar governant en les altes adminitracions i per aixó Seny i Sentit és un partit obert a les sinèrgies que es poren crear fent feina plurament.

A la presentació de Seny i Sentit vam poder comptar amb dos convidats molt especials, el Senyor Francisco Marroig, Balte de Fornalutx i el Senyor Nadal Torres, Batle de Valldemossa i ambdòs, en les seves intervencions, van parlar de l’experiència de encapçalar formacions independents i governar ajuntaments; els dos van coincidir en la llibertat de diàleg i decisions polítques amb les que es poren treballar des d’un partit independent; coincidiren també en la necessitat de proximitat al poble, recorrer carrers, conèixer a la gent i les seves inquietuts així com avançar-se als problemes dels veïns. I exactament aquest és el nostre objectiu, fer la vida dels nostres veïns més senzilla, solucionar problemes; fer dels nostres carrers i la nostra petita ciutat un lloc més amable i dur a terme una gestió més seriosa i eficient dels recursos així com agilitzar els procesos administratius.

Però Seny i Sentit no som domés nosaltres, els capdavanters d’aquest somni fet realitat, Seny i Sentit són tots els que d’alguna manera ens heu donat suport i inclús heu col·laborat amb nosaltres en algún moment d’aquest projecte i també ho ets tu, que llegeixes aquestes línies, tu pots ser part del projecte, tu pots tenir veu i pots aportar les tevés idees perquè Seny som tots, Seny ets tu.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info