A Seny i Sentit sempre hem apostat per la Promoció Econòmica, potenciant d’aquesta manera, l’economia circular.

L’economia circular és vital per aconseguir la vitalitat dels carrers, barris i pobles, i per mantenir-los vius. Perquè el petit i mitjà comerç no són altra cosa que els nostres propis veïns, família i amics, formen part del nostre dia a dia i són del tot essencials per a el bon funcionament de la comunitat.

Durant tot el temps que Sebastià Aguiló ha estat al capdavant d’aquesta àrea no ha deixat de idear i recolçar projectes destinats a potenciar l’economia circular, precisament treballant en la promoció econòmica del nostre municipi, de fet, mai abans s’havien celebrat tantes fires i diferents esdeveniments relacionats amb la promoció. Sebastià ha aconseguit rescatar projectes adormits, mantenir-ne d’altres en el temps, donant-li la importància que mereixen i inclús posar-ne de nous en marxa, fent-se un consolidat lloc al calendari.

Així, al llarg de l’any, tenim cites com la Fira de la Carn i l’Embotit de Sóller; la Fira de l’Estock, que bé mereix més d’una edició a l’any; la Fira de la Taronja  amb les seves delicioses jornades gastronòmiques, Festival d’Havaneres, Concurs internacional de la Gamba de Sóller, la Fira de la Mar, Fira de la il·lusió, etc, així com mombroses promocions amb diferents descomptes als comerços i sorteigs de vals i lots. Aquests darrers, pensats per a incentivar el consum al petit comerç de barri i que beneficien tant a comerciants com a veïns. Molts d’aquests projectes responien a la necessitat de reactivar diferents sectors econòmics del nostre municipi, desprès de patir el confinament i les restriccions per la pandèmia, perquè van ser el petit comerç i els petits productors i pagesos qui van estar al nostre costat quant més les necessitàrem i és ben just que treballem per a mantenir aquesta sinèrgia que ens fa un poble viu.

Volem posar també en valor la importància de les transaccions en efectiu en el petit comerç, perquè són aquests diners els que circulen íntegrament de mà en mà entre els nostres comerços sense que es perdin pel camí amb pessics en forma de comissions bancàries. Les monedes i billets tanquen el cercle amb nosaltres.

Així doncs, ens esperen setmanes florides amb diferents esdeveniments enfocats precisament en la Promoció econòmica i l’economia circular.

Ens acomiadem de març i de la temporada d’hivern amb la segona edició de la Fira d’Estocs que es celebrarà el proper diumenge, 26 de març a la plaça de la Constitució, on els nostres comerciants muntaran el mercadet d’oportunitats acompanyats de tallers infantils, mercadet artesanal i bona música, com ja és costum.

El proper 30 de març, a la Capella de les Edcolàpies, es celebra «La nit del petit comerç local» amb la projecció del curtmetratge «Tot torna», una representació gràfica de la importància del pagament en efectiu als comerços de barri, i tit seguit, tertúlia i col·loqui, moderat per Sebastià Aguiló, «Passat, present i futur del petit comerç local», amb la participació d’Antoni Fuster Bibiloni, President de PIMECO; Antoni Gayà Gayà, President d’AFEDECO; Margalida Hernández Llaneras, representant del sector comerç de Sóller al Clúster Sóller Bon Dia; Gràcia Andreo Marroig, presidenta de l’Associació de Comerciants del C/ de sa Lluna; Xesc Martínez Catanyer, President de l’Agrupació de Comerciants del Mercat Municipal de Sóller; Gaspar Barceló Munar, empresari del comerç al Port de Sóller; Anaïs Perrote, Presidenta de Restauració de la Vall de Sóller; i Antoni Quetgles Cifre, Historiador i arxiver municipal. Sens dubte una interessant cita on podrem prendre el pols a l’estat del petit comerç local i entendre millor la seva importància.

Com deiem abans, Seny i Sentit treballa des de sempre per a millorar la vida dels sollerics, i això passa per manternir vius els nostres carrers, i la bona salut de la vida comunitària a través de l’Economia circular i la Promoció econòmica. I seguirem per aquesta linia, perquè hem demostrat que funciona.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info