Com ja us vàrem dir l’anterior setmana, avui seguirem parlant del Ple Ordinari i de la postura del nostre company i regidor no adscrit, Sebastià Aguiló, en vers als diferents temes i mocions que es varen debatre al mateix.

Començant per la del grup municipal PP; era una d’aquelles mocions que arriben de lluny, sabem què són aquestes mocions i entenem que es vegin obligats a presentar-les malgrat poc o res tenen a veure amb el nostre territori i menys encara porem fer-hi des de l’Ajuntament més enllà de tertúlia i allargar els nostres plens inútilment. Concretament els populars demanaven mitjançant aquesta moció la dimissió del Ministre Garzón per les seves “desafortunades declaracions” sobre les macro-granjes. El nostre company es va abstendre, per suposat que recolzem el mon agrari però les macro granjes no és el que nosaltres entenem per ramaderia a les nostres illes, ja no a Sóller, que seria impensable; però a part d’això, estiguem més d’acord o en contra, treguem de contexte o minimitzem les declaracions, considerem que no és un assumpte a debatre a un Ajuntament com el de Sóller, ni que dir que l’hemeroteca és plena de “desafortunades declaracions” de decenes de ministres de tots els colors al llarg de vàries legislatures, que d’haver dimitit per aquestes declaracions ara tindríem el doble de exministres. I és que a més, els populars haurien d’aprendre a ser més prudents amb el que exigeixen, com és el cas d’una dimissió per unes declaracions, ja que després són ells mateixos els que fan declaracions a micro obert i trasmès en directe menyspreant als veïns del municipi on governen i ni es molesten en demanar disculpes. Creiem que com a Ajuntament ens ocupa més les declaracions en contra dels veïns del nostre municipi que les d’un ministre a 732 km de Sóller.

En definitiva, que ni ens va ni ens ve i ja hem dit moltes vegades que Seny i Sentit fuig dels debats estèrils. Hi ha maneres molt més efectives de treballar per el sector ramader i nosaltres les cerquem, les trobem i les posem en pràctica.

Passem a la moció presentada per els Socialistes de Sóller en recolzament a l’aprovació de la modificació número 3 del Pla Territorial Insular de Mallorca, un expedient molt voluminós, impossible d’estudiar en un cap de setmana però resumit per el portaveu del grup, on ens semblà que la esmentada modificació restringeix bastant l’ús del territori i podria provocar un encariment del sol i, en conseqüència, de la vivenda, per això el nostre company es va abstendre.

Les següents mocions, ambues del grup municipal El Pi, foren a la par curioses que interessants, una relativa a un sistema de finançament just per a les Illes Balears, que, com a partit regionalista que som no podríem estar-hi més a favor i així en va deixar constància el nostre company i regidor no adscrit, i l’altre, curiosa, on demana creació d’aparcaments disuasoris a la perifèria del nucli urbà, evidentment, en Sebastià, hi va votar a favor però no deixa de ser curiós que el senyor Bestard presenti una moció d’aquest tipus, amb la pretenció de deixar els vehicles fora del nucli urbà però després no faci el mínim gest de recolzar als veïns de Jaume Torrens que intenten que no es destrueixi el carrer peatonal que és. Sembla que alguns no tenen molt clares les seves pròpies polítiques.

I fins aquí el nostre anàlisi del ple del passat dia 25, el primer de l’any, hi va haver debat i han sortit varis titulars, alguns indesitjables, com sabreu, però ens quedem amb allò pel que hem vingut, feina concreta, debats productius, polítiques valents.

Seguirem fent feina per vosaltres, perquè si es pot pensar, es pot fer.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info