Si ja duem més d’un any de vida totalment descafeïnada, la nostra Fira i Firó , no n´han estat una excepció. Han acabat unes de les festes mes estranyes que segurament hem viscut a Sóller. Ja esta clar que l’any passat no vàrem poder fer res de res, però realment el que hem pogut fer enguany ha estat un intent a la desesperada de reprendreuna mica la normalitat que tant anhelem. Tots el actes que s´han pogut realitzar s´han fet amb una alegria continguda i amb els sentiments retinguts, així com aquell que aguanta les rendes d´un cavall desbocat.

El noFiró ja ha acabat, i encara no ens hem recuperat de la tristor, però les responsabilitats polítiques no entenen de ressaques emocionals, i amb bon dia de fironet i a 11 de maig, vàrem realitzar el ple ordinari programat.

El ple del dimarts va ser un poc semblant  a la festa del dia anterior, és a dir, molt tranquil, i no per falta de punts ben interesants.

Va ser un ple en bona sintonia entre els diferents grups municipals i en general amb moltes resolucions unànimes.

Els sis primers punts de l´ordre del dia varen ser de caire tècnic i per tant amb poc debat degut a totes les explicacions que anteriorment ja es varen donar a les diferents comissions informatives.

La primera moció que va presentar el grup municipal MÉS a la junta de portaveus es va convertir en declaració institucional degut al caire necessari de la mateixa. Des de el nostre equip de feina donam suport a qualsevol mesura que serveixi per incrementar la seguretat de les persones en matèria viaria. Vàrem donar el nostre suport a la demanda que l’Ajuntament de Sóller farà al Consell de Mallorca per sol·licitar la instal·lació de més passos de vianants a la carretera nova (Ma 11), així com a semàfors d´accionament manual perquè la gent pugui creuar aquesta carretera amb mes seguretat. Ara només esperem que el Consell en prengui consciencia i actuï el més aviat possible.

Un altre moció, presentada pel grup Popular relativa a la prevenció del càncer de colom, va crear un poc de debat, però més amb les formes de com es gestiona la prevenció actualment, que amb el fons de la moció; això va crear una seria de retrets entre els dos grans partitsd’àmbit estatal. Com no podia ser d´altra manera nosaltres en vàrem donar suport i vam recordar que el nostra Regidor Sebastià Aguiló, va ser l’ impulsor del punt permanent de prevenció contra el càncer de pell que hi ha instal·lat al Port de Sóller, anomenat HI-POINT. Aquesta moció també va ser aprovada per unanimitat.

Arribats a la darrera moció presentada pel grup Socialista de Sóller, podríem dir que era la més complexa. La moció, en línies generals,demanava la no prorrogació de la concessió de la gestió privada de la xarxa d´aigües i clavegueram de Sóller, així com una futura remunicipalització dels serveis. En primera instancia, a la junta de portaveus, vàrem sol·licitar la modificació de la redacció de la moció, canvis que es varen realitzar i ens varen donar llum verda per donar-hi suport.

Des de l´equip de feina d’en Sebastià Aguiló, creiem que parlar de prorrogacions de concessions que encara tenen nou anys de vigència es un poc precipitat, ja que les coses poden canviar molt amb un període tan llarg.

Nosaltres apostem per, en arribar el moment, estudiar la viabilitat real de la recuperació de la gestió de les aigües, però sempre amb un consens social, polític  iparts implicades, com són també  els sindicats de Regants, i tot això , com no pot ser d´altre manera, amb les recomanacions tècniques corresponents. El tema dels recursos hídrics de la Vall, és un tema molt seriós que necessitarà molt d´estudi i entesa entre tots.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info