Aquesta setmana s’ha celebrat el Ple Ordinari a l’Ajuntament de Sóller; un ple llarg que ha donat per molts de debats i on s’han exposat varies mocions i una Declaració Institucional.

Nosaltres vam preparar i presentar dues mocions; una relacionada amb l’adhesió de l’Ajuntament de Sóller al moviment SOS Turisme i l’altra relacionada en les actuacions que realitzen diferents institucions púliques i privades al municipi.

Ens sembla just i legítim que, com a Regidor de Turisme, en Sebastià recolzi aquest moviment impulsat per diferents sectors relacionats directe i indirectament amb el Turisme. Dins la nostra argumentació exposada a la mateixa moció i dins el manifest del moviment que vàrem adjuntar a la mateixa queda prou clar que no es vol avant-posar l’economia a la salut o la sanitat, no es tracta de triar entre una cosa o l’altra sino de intentar que ambdues coses vagin de la mà. Perquè garantir el bon funcionament del sector turístic, que recordem, agradi o no, és el principal motor econòmic de les Balears, passa per tenir una garantía sanitària sòlida i ara mateix això es conseguirà augmentant el suministrament de vacunes, agilitzant tot el procés, des de l’aprovació per part de les administracions sanitàries europees fins a la compra per part de l’estat espanyol i la distribució a les comunitats autònomes.

Pareix que totes les explicacions exposades a la moció i al manifest o explicades insitu per el nostre company no  han servit per treure la cantinela de que” el primer és la salut” de la boca de l’oposició, o pot ser és que no han escoltat ni han llegit res. I és clar que primer és la salut, quí ha dit el contrari? Els tres grups de l’oposició han declarat per activa i per passiva i sobretot  que constàs en acta, que ells empatitzen amb tots els sectors afectats, però sembla que aquesta empatía no passa per recolçar-los, la moció ha sigut aprovada malgrat el vot en contra de els grups PSOE i MES i l’abstenció de Unidas Podemos.

La següent moció que ha presentat i defensat el nostre company es refereix a les actuacions sense criteri estètic que es venen produïnt dins el municipi per part no sols per part del Consell de Mallorca o GOIB sino també per grans entitats privades; aquesta moció  pretén que s’estableixi un consens per tal d’evitar que es seguieixin produïnt accions que espenyen l’armoniosa estètica de la nostra vall sense que aixó suposi renunciar als serveis i seguretat. Aquesta moció ha obtingut el suport de tots els regidors del nostre consistori, ens contratula veure que tots els partits estem d’acord en establir un de protocol d’actuació així com de demanar que se’ns consulti cada vegada que s’hagi de fer una actuació que pugui alterar l’estètica al nostre municipi. És una passa per fer possible una futura Comissió permanent de control estètic de la Serra de Tramuntana.

Ens complau també la Declaració Institucional de l’Ajuntament de Sóller relativa a la igualtat de gènere real i efectiva que es va presentar en primera instància a proposta de la senyora Catalina Pizà, del Grup Municipal Unidas Podemos. Des del primer moment en que la vam poder estudiar vam expressar el nostre recolzament total a la mateixa però que hagi acabat com a Declaració Institucional ens alegra completament. Nosaltres som conscients de la desingualtat que seguiex existint al mon laboral, les causes i els seus efectes i som conscients de que s’ha agreujat de forma alarmant a conseqüència de la pandèmia. És veritat que a causa de la mateixa s’han fet moltes passen enrera, el tancament de les escoles l’any passat, el confinament i el factor de risc dels predins i les actuals quarentenes preventives dels escolars, han fet que moltes dones hagin hagut de renunciar parcial o completament a la seva feina. Ja sabem que la falta d’autonimia econòmica col·loca a la dona en una situació de inferioritat i de vulnerabilitat present i futura. Hi ha feina per fer i és urgent.

El Grup Municipal PSOE va presentar una moció força interessant i necessària relativa al suport a la restauració i comerç i a la que vàrem donar suport  total després de que el senyor Jaume Mateu es comprometés a eliminar el quart punt de la mateixa, un punt absurd i repetitiu amb una redacció maliciosa i amb clares intencions propagandistes, des del nostre punt de vista. En la resta de punts estavem del tot d’acord; tota mesura que cerqui beneficiar als comerços i negocis afectats per aquesta crisi és benvinguda i s’han de seguir cercant vies per ajudar als diferents sectors que han vist mermada la seva activitat; nosaltres feim feina per ells i amb ells, no tendría sentit deixar de donar suport a iniciatives com aquesta, un cop més, el nostre company va convidar als regidors de l’oposició a sumar-se amb idees.

Un altre punt que ens agradaría destacar del Ple celebrat aquesta setmana és el suport de quasi tos els grups a la delegació a l’Atib de les facultats de recaptació de tributs i altres ingresos públics; trobam que és força possitiu per les arques del municipi i just per els ciutadans de Sóller que pagam els nostres tributs, taxes i multes. Ens sorprèn la postura del Grup Municipal MES amb la senyora Laura Celià al capdavant que s’obstina amb la idea de contratació de personal i serveis informàtics perque des de l’Ajuntament i amb els seus recursos tècnics i humans es faci aquesta feina de recpatació, la Regidora de Hisenda ha sigut clara i contundent al respecte però a més afegiríem que durant la passada legislatura ja no es cobraven multes a ciutadans no residents al nostre municipi i el seu govern no va dotar de recursos de cap tipus als administratius perque poguessin desenvolupar aquesta tasca.

En un altre plànol de l’actualitat veim un raig de llum amb l’arribada de la primavera i la paulatina reobertura dels comerços de restauració i mesures econòmiques anunviades; sens dubte són bones noves, l’incidència de la pandèmia a la nostra comunitat cau i els negocis que estaven patint les restriccions més dures poren començar a retornar a la seva activitat, i nosaltres, com sempre i ara més que mai, estarem al seu costat ideant projectes per a la seva promoció. Estau atents a les atractives propostes que anirem anunciant en breu.

Afíliat al nuestre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info