Un cop acabades les festes més entranyables del nostre municipi, de les quals hem pogut gaudir molt, tornem a l’actualitat política, que no ens ha donat ni vint-i-quatre hores de treva.

Aquest dimarts al matí, dia del fironet, el Batle de Sóller, del Partit Popular, Miquel Nadal, va escenificar la ruptura del Pacte de Govern amb Seny i Sentit, firmant un decret de destitució del nostre company Sebastià Aguiló del seu càrrec de 1er Tinent batle, atribució que constava al document firmat per el mateix Batle, Miquel Nadal, corroborat amb la seva firma i amb una estreta de mans i foto.

Aquest pacte es va firmar el 6 de juliol del 2023, pacte que el Partit Popular ha romput a favor d’un nou pacte amb un regidor trànsfuga, Josep Porcel. Aquest fet és molt greu ja que el Partit Popular ha romput dos compromisos adquirits i firmats; un amb Seny i Sentit i l’altre amb el pacte antitransfuguisme firmat curiosament el 7 de juliol de 1998, a nivell nacional.

El punt 2.2 dels compromisos assumits en aquest pacte antitransfuguisme diu així: “Impedir la utilización de tránsfugas para constituir, mantener o cambiar las mayorías de Gobierno de las Instituciones públicas”, això és exactament el que ha passat al Govern de Sóller.

Certament alguns faran referència al 2020, quan el nostre regidor va abandonar les sigles de Cs per passar a ser regidor no adscrit. En aquell moment l’agrupació de Cs, va desaparèixer per complet al municipi de  Sóller i, a més, no es va alterar per res la governabilitat del municipi, de fet no hi va haver cap nou pacte.

El Partit Popular ha romput innecessàriament un pacte que, amb les seves llums i ombres, anava funcionant.

La desgràcia que hem tingut a Seny, amb l’abandó d’un regidor de les nostres files, no alterava per res la governabilitat del municipi, ja que el Partit Popular i Seny, seguim sumant 10 regidors, una ample majoria. No podem entendre de cap manera aquesta decisió, ja que el propi Partit Popular ens va demanar la destitució del Sr. Porcel el mateix divendres que va esclatar la notícia d’una suposada moció de censura, de fet tenim constància de que, fins i tot al Partit Popular del Govern Autonòmic, tampoc ho entenen, així mos ho han fet saber a les reunions i converses mantingudes amb ells.

No podem entendre com el Partit Popular ha romput el pacte amb Seny per pactar amb un regidor que ha reconegut obertament i públicament que va intentar promoure una moció de censura per enviar-los a l’oposició.

Cal tornar recordar que aquesta operació no la vam autoritzar des de la Junta Directiva de Seny en cap moment, el ara trànsfuga, com ja vam explicar, va parlar amb qui el va voler escoltar, el mon al revés.

Per tot això, en aquest moments, Seny i Sentit estem reflexionat i valorant la nostra continuïtat dins l’equip de govern, ja que el nostre posicionament ha quedat a la mínima expressió, amb una espasa de “Damocles” sobre el cap recordant-nos que, a cop de decret, els nostres socis de govern decidiran el que es pot fer i el que no. Hem de valorar totes les opcions, sabem que una bona oposició pot fer una gran feina de fiscalització per el bon funcionament del municipi en bé de tots els sollerics.

Som conscients que ens acusaran de tot tipus de coses, diran que vam dir o que vam deixar de dir, diran que hem fet o hem deixat de fer, i la veritat és que no ens estranya, perquè per poder justificar aquest atemptat a la integritat política del municipi i a la intel·ligència dels sollerics hauran de cercar moltes excuses i insinuacions per poder justificar aquest despropòsit.

A Seny i Sentit, el que vos podem garantir es que passi el que passi o des del lloc que ens correspongui estar a partir d’ara, seguirem fent feina per el bé de Sóller i la seva gent, encara que això segueixi incomodant a alguns, esser independents i de centre té aquestes coses. Molestem perquè la gent que treballa, la gent sincera i transparent i la gent amb Seny, molesta.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info