Sens dubte, escriure aquest article, és un dels moments més difícils per nosaltres..

A dia d’avui, segurament ja no hi ha ningú que no estigui assabentat de la renúncia a les atribucions i retribucions dels regidors de SENY, per no seguir formant part de l’Equip de Govern Municipal. I és important i necessari  que tothom conegui els motius reals d’aquesta renúncia.

 El Fets

El passat mes d’abril saltà una notícia en la qual s’acusà a SENY d’una suposada maniobra per a realitzar una moció de censura. Des del primer moment ens vam afanar a fer un comunicat per desmentir-ho categòricament, ja que era i és totalment falsa. A dia d’avui encara hi ha alguns que insisteixen en voler fer creure que SENY va realitzar aquesta maniobra, malgrat que la persona que ho va impulsar i intentar hagi reconegut públicament que ell era el responsable i que ho va fer a títol personal. Tenim molt clar que una mentida repetida mil vegades no es converteix amb una veritat, per això ho desmentirem tantes vegades com faci falta.

Les conseqüències

Arrel d’aquests fets es produïren una sèrie d’esdeveniments que acabaren amb l’abandó del  tercer regidor de SENY, al·legant que els seus companys de partit el varen “vendre” davant el Partit Popular. Una cortina de fum per amagar les veritables raons de la seva deslleial maniobra. Malgrat els seus dos companys de partit tenien motius suficients per prendre mesures degut a la gravetat de la crisi que va ocasionar la seva maniobra, i, malgrat l’exigència per part del partit popular per què féssim efectiva la seva destitució immediata sota l’amenaça de que si no ho fèiem nosaltres ho podien fer ells fent ús de les competències del batlle, nosaltres no vam actuar contra ell. Així i tot el Sr Porcel va abandonar el nostre grup municipal, sense donar cap tipus d’explicació als seus companys, assabentant-nos per la premsa local.

El Pacte PP-Porcel

Un vegada que el Sr Porcel va abandonar, a la francesa, el seu grup municipal, i això que fa uns dies ens donava lliçons de dignitat a una carta totalment visceral, repetitiva, i de mitges veritats que, per cert, no ens vam molestar ni en contestar, va firmar un Pacte de Govern amb el partit popular, als mateixos als que feia uns dies volia fotre fora, atorgant-los així la majoria absoluta, tot disfressat i dissimulat amb l’excusa que només era un pacte “tècnic”, un insult a la dignitat política. Des d’aquell moment el Sr Porcel es va convertir en un regidor trànsfuga de manual, és a dir, va dimitir del seu partit, i va alterar la majoria absoluta d’un govern, apoderant-se a títol personal de 1111 vots que es varen aconseguir per la unió d’un projecte col·lectiu, d’unes idees, d’una feina feta al llarg de tota la legislatura anterior, d’una manera diferent de fer política, en definitiva d’un partit.

La ruptura

A partir de la firma d’un pacte entre el PP i el regidor trànsfuga, SENY vam deixar de ser necessaris pel Partit Popular, i aquests no van trigar en fer valer el seu poder destituint del càrrec de 1r Tinent Batlle al nostre company Sebastià Aguiló per Decret al·legant, infantilment en sessió plenària, que ho havien fet perquè els feia molta il·lusió recuperar aquest càrrec.

A partir de la signatura del pacte amb el Regidor trànsfuga i d’aquest fet, Seny i Sentit vam donar per romput el pacte que teníem amb els populars, de fet ja no era la primera vegada que ells el rompien;  ja ho van fer a principi de legislatura amb l’eliminació de les atribucions tècniques a la nostra companya Esther Alfonso, també per decret. Aquest fet es pot corroborar a la pàgina web de l’Ajuntament.

Quànts de Decrets de Batllia més sense justificació poden caure damunt els regidors de SENY, per limitar la nostra capacitat de desenvolupar projectes? Quàntes ingerències i bloquejos polítics deliberats  per obstaculitzar la nostra feina haurem de patir?

No hi ha cap cadira ni dedicació exclusiva que estigui per damunt dels principis de Seny i Sentit.

La nostra sortida

A partir de tots aquests fets, a Seny i Sentit, vam començar a reflexionar molt seriosament fins quin punt la nostre continuïtat dins l’equip de govern seria útil pel bé del nostre municipi i per la seva gent. La situació era molt complicada; per una banda no tindríem cap tipus de poder de decisió en res, ni tan sols amb els pressupostos, dels quals ja ens van anunciar una retallada important, ni de cap decisió important, el partit popular ja té la majoria assegurada amb el seu regidor trànsfuga. Al mateix temps, tampoc podem fer oposició d’un equip de govern del qual nosaltres en formaríem part. És de justícia reconèixer que el partit popular ens va oferir seguir governant junts, però només ho desitjaven de paraula ja que els seus fets demostraven el contrari. Parlant de fets, cal recordar que el Sr Porcel, regidor trànsfuga, també ens va acusar de vendre’l al PP, per poder mantenir les cadires dels nostres regidors i les seves pagues, nosaltres actuem amb fets i així ho demostrem presentant les renuncies de tots els càrrecs i retribucions, és curiós quan algú acusa a un altre de fer alguna cosa fa ell mateix. D’aquí les mitges veritats.

El futur

A partir d’ara Seny i Sentit passarem a ser un partit a l’oposició, un lloc molt digne i molt necessari pel bon funcionament del municipi. Estar a l’oposició ens donarà l’oportunitat de fer moltes preguntes que a dia d’avui no tenen resposta. També ens ajudarà a exigir a les entitats supramunicipals tot allò que trobem convenient pel municipi sense que els nostres ex-socis de govern s’enfadin o ens ho recriminin per ser dels “seus”. Ens ajudarà a conèixer una nova figura política ja que serà el primer cop que no estirem al govern. I com no, seguir vetllant per la continuïtat dels projectes començats per els nostres regidors, que tenen transcendència fins a final de legislatura.

Els agraïments

Com no pot ser d’altra manera, també volem agrair a tota la gent que ens ha ajudat a poder fer realitat tants de projectes i que ens ha encoratjat a fer-ne de nous. També volem agrair especialment a tots els tècnics de la casa, per haver estat sempre disposats a orientar-nos dins el complicat mon de la administració i per haver sabut vigilar totes les nostres passes per no comprometre el seu bon funcionament. Finalment el nostre agraïment a tota la gent que va confiar en Seny i Sentit i que ens demostren que malgrat les adversitats estan al nostre costat.

“No és un adéu per sempre, és sols un adéu per un instant, el cercle refarem i fins i tot, potser, serà més gran”.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info