És curiós com es poden arribar a tergiversar les coses, meam, tampoc es cap novetat, l’oposició ha de fer la seva feina ara que tenen molt de temps, i la premsa ha de vendre noticies.

Realment ens resulta un poc tediós haver d’explicar quin és el posicionament de Seny davant algun tipus de mocions. El dimecres passat, el bloc d’esquerres va entrar una moció que instava a que tots els partits municipals ens posicionéssim amb uns fets ocorreguts en la final del mundial de futbol femení que tots coneixem.

Ara fa uns anys, una de les pràctiques dels grans partits és entrar mocions que ni tants sols han redactat ells, fins i tot no sabem fins quin punt hi estan d’acord, això ja ho hem viscut, però clar, el “aparato es el aparato”. Idò bé, en la moció en referència de la besada no consentida del senyor Rubiales, Seny i Sentit va explicar que no entraríem a valorar segons quin tipus de mocions a nivell municipal. Per què? Idò com hem explicat abans perquè són mocions oportunistes, per poder treure un rèdit polític, ja que sobretot els partits de l’oposició necessiten visibilitat, cosa ben normal, i sobretot quan ja no la tenen en òrgans supramunicipals, de fet és tant així que en cap moment s’han pronunciat a nivell de partit local dels fets que si han dut a plenari. És evident que un partit com Seny i Sentit condemna rotundament el fets ocorreguts a la final del mundial de futbol femení, de fet creiem que el senyor Rubiales tenia antecedents suficients per ja no haver arribat a aquest mundial, però no és d’això del que volem parlar.

La darrera legislatura recordem una quantitat ingent de mocions presentades a les sessions plenàries amb un fi totalment polític o com a munició per aconseguir un poc de visibilitat. Recordem que a la oposició hi eren els mateixos que ara, i fins i tot algun partit d’esquerres que ja ha desaparegut.., casualitat? .

Amb tot això volem explicar que ara mateix a Sóller tenim una quantitat de problemes molt importants, Defensora, recollida selectiva, mobilitat, aparcaments, mercat, ect, i amb això no volem dir que el tema d’agressions no sigui important. Realment l’abstenció en aquesta moció no va ser en cap moment claudicació ni cap suport, simplement creiem que aquestes mocions domés cerquen un objectiu diferent del que presenten. Volem recordar que cap grup polític ha entrat cap moció condemnat la desastrosa llei del “si es si”, promoguda per un partit que ja no existeix i que actualment ha rebaixat 1127 penes, i ha excarcerat a 115 delinqüents de delictes sexuals, d´això no s’ha dut cap moció.., clar és una llei impulsada per l’esquerra.

Idò aquí está el tema. Nosaltres simplement creiem que a un municipi com Sóller hem de canalitzar tots els esforços a millorar el nostre municipi. No estem en contra de condemnar fets fastigosos com el que va passar al mundial, però no volem que s’utilitzi la figura del ple per polititzar els drames socials.

Podem fer comunicats conjunts de condemna en qualsevol moment en que passin els fets indesitjables, nosaltres hi serem, i ells? O pot ser esperaran la periodicitat de cada dos mesos al ple per fer-ho i per treure rèdit polític?

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info