Com tots sabeu, les mocions presentades a Ple per qualsevol grup polític a l’ àmbit local, són un sistema molt pràctic per dur a deliberació de tot el Consistori aquestes propostes, per després decidir si se li dona suport o no.

És cert que molts de cops les mocions dins l’àmbit polític no acaben essent prou rigoroses, o prou vinculants, i tristament no arriben a l’objectiu proposat, malgrat hagin tingut el recolzament unànime del Consistori. Però aquesta setmana celebrem que no sempre és així.

És molt satisfactori poder recordar que al plenari del dia 13/09/2022, vaig presentar una moció com a regidor no escrit, amb l’aval del nou partit que presideixo, Seny i Sentit, una moció per instar al Consell de Mallorca a comprar la nostra estimada Torre Picada de Sóller.

Després d´un argumentari ben extens , ple de dates, anècdotes, i també temors a perdre-la, vaig explicar el perquè aquesta finca havia de ser pública. La proposta d’acord va ser contundent, instar al Consell de Mallorca a negociar amb la propietat de la Torre Picada amb la finalitat d´adquirir-la i que passés a ser un espai públic per a tots nosaltres i protegit per les administracions. És d’agrair que un cop vàrem passar a les votacions, la moció es va aprovar per unanimitat de tots els grups municipals.

És cert que ja fa uns anys que en diverses ocasions es va intentar tancar l’operació, però també és cert que de vegades les reticències del bipartidisme a l’hora d’entendre’s entre ells, fa que tot sigui molt més complicat o que inclús les negociacions quedin novament a l’aire. Però en aquest cas, una aparent alineació de planetes i circumstàncies molt especials que ara no importa explicar, han fet que a la fi, aquets cop serà una realitat: la Torre Picada esdevindrà de tots el mallorquins i mallorquines, evitant una possible especulació Inmobiliaria que fes que acabes en mans estrangeres.

Tinc constància de l’esforç que ha fet molta gent perquè això sigui una realitat, des de la propietat que sempre a insistit en que la Torre havia de ser patrimoni de tots, així com el Consell de Mallorca que ha sabut entendre perfectament la importància d’aquest tros de terra pels sollerics, i entremig, un bon grapat de gent que també ho ha fet possible, mil gràcies.

També celebrem una altre gran noticia per Sóller, resultat d’una moció que vaig presentar com a Regidor no adscrit i president de Seny i Sentit , al Ple de l’Ajuntament de Sóller amb data 29/09/2021, referent a la instauració de la depuració terciària i la col·laboració amb els regants de la vall.

Idò si, aquest cop ha estat el GOIB, concretament la Conselleria d’Agricultura que ha considerat oportú tramitar aquest projecte que hem treballat a Seny i Sentit, declarant d’Interès General el projecte d’infraestructures de reg amb aigua regenerada a Sóller. Cada cop s’acosta més la futura instauració de la depuració terciària a la Vall, fent que els nostres pagesos i regants ja no hagin d’estar pendents del cel per poder tenir aigua de qualitat per les seves terres.
És per tot això que aquestes petites fites són les que fan encoratjar a qualsevol persona que estigui a la política deixant de banda moltes frustracions produïdes per el sistema burocràtic i administratiu que a cops podrien arribar a desmoralitzar a qualsevol.

I és així , les propostes que es fan en forma de mocions a plenari, s´han de lluitar, no han de quedar amb una simple votació i aixecada de mans, val la pena treballar-les fins aconseguir l’objectiu, i és per això que puc assegurar que hi ha mocions que emocionen, i molt.

Sebastià Aguiló
Seny i Sentit

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info