Ara fa unes setmanes, l’Ajuntament de Sóller va presentar el projecte de la reforma integral del mercat Municipal de Sóller. Aquesta reforma ja fa molts anys que es va convertir amb una autèntica urgència.

Un mercat municipal es més que un simple establiment de venta directa; un mercat municipal és un fidel reflexa de la idiosincràsia d´un poble, de la seva gent i la seva manera de ser. També és un punt de reclam turístic molt important  ja que la majoria de persones que visiten una nova ciutat s’interessa pel seu mercat. És per això que el mercat també s’ha d’utilitzar com a una carta de presentació municipal.

Tots coincidim en que el model actual esta totalment obsolet i que necessita modernitzar-se i adaptar-se als nous temps, però sense perdre l’essència del que és.

Des de Seny i Sentit, estem molts satisfets que la Regidoria d’Urbanisme hagi atès la demanda social de l’elaboració del projecte, i especialment a la del nostre company regidor no adscrit, Sebastià Aguiló, responsable del mercat, i gran coneixedor de les necessitats reals dels placers i dels usuaris.

Tenim molt clar que és una actuació  molt ambiciosa i econòmicament molt important. És per això que, malgrat l’esbós inicial del projecte s’ajusta molt be a les necessitats actuals del mercat i dels seus usuaris, encara queda molta feina per fer i s’hauran d’estudiar possibles canvis i modificacions a la fi de integrar absolutament totes les necessitats, ja que és un projecte pensat per a perdurar molt de temps.

És igualment relevant consensuar amb el màxim de gent aquesta iniciativa ja que un mercat municipal implica una activitat molt important, tant a nivell comercial, com a nivell de trànsit, i de convivència amb els veïnats de la zona.

Com a gran projecte que és, també implicarà grans molèsties a la hora de la seva execució. Una obra que s’estima que podria allargar-se un any. És per això que s´haurà de tenir en compte la ubicació temporal dels placers per a seguir exercint el seu negoci, i no impossibilitar, per tant, als consumidors seguir fent les seves compres.

En aquest projecte encara li queda molt de camí per recórrer, però el més important és que ja està iniciat; ara només manca esperar que els doblers de la subvenció arribin el més aviat possible, i d’aquesta manera, poder fer-ne realitat un dels projectes més necessaris per a seguir apostant pel comerç local i de proximitat.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info