La setmana passada es va celebrar Ple Ordinari a l’Ajuntament de Sóller on s’hi varen presentar variades mocions de diferents grups municipals, incluida la del regidor no adscrit i membre fundador de Seny i Sentit, Sebastià Aguiló i que va ser aprovada amb el vot favorable de tots els grups.
La moció presentada per Sebastiá Aguiló per a la realitazació dun manteniment més eficaç de l’EDAR, la instauració de la depuració terciària i la col·laboració amb els regants de la Vall: la problemàtica amb l’estació EDAR de Sóller es ja un quiste que es fa patent cada temporada estival des de fa ja massa anys. L’ajuntament de Sóller s’ha reunit innumerables vegades i en diferents legislatures a llarg dels anys amb els responsables d’ABAQUA i les seves respostes són sempre les mateixes, wue tot funicona perfectament, que els paràmetres estan bé, i que lo seu seria que focin els veïns qui fecin un mapeix de mals olors. Obviament els veïns, a banda d’estar molts cansats per la repetitiva situació, no volen ni tenen el perqué fer la feina que correspon a la Concesionària. I no són sols les males olors que suporten els veïns d’un ampli radi al voltant de la Depuradora, la qualitat de l’aigua que proporciona la depuradora és del tot deplorable, necessita d’una depuració terciària que depén de la Conselleria d’Agricultura per poder ser usada per a Regants, principalment, i per altres feines com poren ser la neteja de carrers. Un altre problema derivat de la sospitosa eficacia de l’EDAR és la qualitat de l’aigua que expulsa l’Emisari en aigües del Port de Sóller i que podrien estar contribuint greument a la destrucció de les padreres de Posidònia; tot aquest niu de problemes ens crea a tots una forta sensació de impunitat. Per això ens congratula rebre el suport de tots els grups polítics, entenem que entenen la problemàtica i que sols amb el compromís de tots porem tenir la força suficient per fer-li front.
És per això que en els punts d’acord demanem: Instar novament a ABAQUA un control permanent de l’EDAR de Sóller, així com el seguiment d’olor a les zones afectades; sol·licitar a la Conselleria d’Agricualtura un estudi urgent de viabilitat tècina i econòmica per al finançament i construcción de les instal·lacions per a la realització de la depuració terciària de l’EDAR de Son Puça; crear des de l’Ajuntament una comissió de feina i seguiment de l’EDAR de Söller on hi participin totes les forces polítiques del municipi, així com les entitats afectades com són el Sindicat de Regants, Assossiació Hotelera, Representants Veïnals, etc..; Solidaritzar-nos amb els veïns que des de fa tants d’anys es veuen afectats així com amb les regants, que en paguen les conseqüències.
Ens hem proposat acabar amb aquest malson recurrent.
Interessant ressaltar la Declaració Institucional per a les Al·legacions al Pla General de Ports de les Illes Balears, estem tots d’acord en que sembla haver-hi un important descontrol amb el fondejament a la badia i els amarratges als molls i pantalanes i en conseqüència una desmesurada saturació i no pareix que s’hagi de resoldre amb el Pla General, més aviat al contrari. Aquesta massificació sols ens perjudica en tots els sentits; necessitem regulació i limitació. Per imatge, netedat i, el més important, la protecció de la Posidònia. Per tots és sabut que PortsIB és una màquina de fer diners a cualsevol cost però és responsabilitat dels polítics de Sóller protegir el nostre Port, les nostres aigües i posar fre a l’explotació del nostre entorn, que com diem sempre, és el nostre major tresor.

Al ple de la setmana passada s’hi van presentar una sèrie de mocions més i podréin rescatar-ne les intervencions que va fer el Regidor no Adscrit per explicar la nostra postura davant de cada una d’elles i justificar així el seu vot però sens faria massa llarg, així que us convidem a visitar les nostres xarxes per mantenir-vos al dia de totes les postures que apliquem en la nostra manera de fer política.
Tornant al plànol de l’actualitat ens congratula contar-vos que per segon any consecutiu els paraigües col·locats de la mà Promoció Econòmica per engalar-nar els carrers i places i proporcionar ombra amés de ser un vistòs reclam, seran venuts per finalitats solidàries, enguany a benefici de El Rebost. Torna a ser un projecte redó que reparteix beneficis a diferents sectors i que no pot acabar de millor manera.

Seguim fent feina, perquè si es pot pesanr, es pot fer.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info