Aquests dies s’està parlant de la propera implantació de la recogida de residus porta a porta al nostre municipi.  És una qüestió que s’ha d’abordar més prest que tard, sobretot per estudiar i trobar la fórmula idònia perquè el porta a porta sigui una realitat  sense complicacions en un futur pròxim.

Aquest tema, el porta a porta, ens du obligatòriament a debatre també els sistema de recollida que Sóller necessita, així com  la manera més eficaç per dur-la a terme pel què fa referència  a la infraestructura total que requereix aquest servei:  personal suficient qualificat, instal·lacions adequades i flota d’automòbils necessària, entre d’altres. I a partir d’aquí hem de mirar de front i sense por la realitat de les necessitats que ha de menester el nostre municipi.

Sóller ha crescut molt en activitat els darrers anys, no és cap novetat que l’èxit que la Vall té  fa que la temporada turística sigui molt intensa i duri molts de mesos.  Sóller suporta una pressió humana i empresarial molt grossa durant quasi tot l’any, i això es tradueix en un enorme volum de residus de tota classe. És per això que la infraestructura local necessària  que requereix un servei de recollida, ha de ser suficient per fer-li front , sigui del model que sigui.

Com sabeu, l’Ajuntament de Sóller, té un conveni amb l’empresa local de recollida i reciclatge SóllerRecicla, dit conveni finalitza aquest any i l’empresa especialitzada ja va anunciar fa uns mesos el cessament de la seva activitat per a finals d’aquest mateix any, coincidint amb la finalització del conveni.

Amb totes aquestes dades a la mà, ens hem de plantejar si el servei de recollida de residus ha de ser afrontat per l’Ajuntament de Sóller o bé si hem d’estudiar un nou conveni amb l’empresa de reciclatge. Seny i Sentit hem visitat les instal·lacions de SóllerRecicla al Polígon de Son Angelats, per conèixer de prop la feina que realitzen i les instal·lacions  de les que disposen per dur a terme aquest servei. I la realitat que hem de tenir clara és, principalment, el volum de feina que es gestiona per mantenir el servei de recollida i la infraestructura mínima necessària.

L’Ajuntament de Sóller actualment no disposa dels mitjans per fer-se càrrec d’aquest servei imprescindible: no hi han instal·lacions adequades i necessàries per dur a terme l’activitat , tampoc té terrenys on ubicar unes potencials instal·lacions i no disposa ni de personal  ni de flota de camions per fer front al volum de feina que suposa la recollida de residus al nostre municipi.

Per això pensem que, sigui quin sigui el model implantat ara mateix i en el futur, el servei de recollida de residus ha de ser gestionat per una empresa privada lo suficientment competent i especialitzada que permeti garantir aquest servei des del moment de la seva posada en marxa, com ha fet fins ara la empresa local SóllerRecicla.

D’aquesta manera, a més  serà molt més senzill el trànsit cap al nou model de recollida “porta a porta” que s’ha d’implantar  en els propers anys a Sóller; un model, dit de pas, que s’hauria d’estudiar molt a fons i anar instaurant poc a poc, amb proves pilot, per a garantir-ne el seu èxit, sense oblidar la feina d’educació i conscienciació que cal dur a terme des de diferents administracions.

Si el que volem és un servei eficient, un Sóller net i responsable amb el medi ambient i el paisatge urbà, hem de mirar cara a cara a la nostra pròpia realitat i des d’aquesta realitat, fer feina per aconseguir-ho.

A Seny i Sentit sabem cóm fer-ho.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info