La Pasqua ja és aquí i amb ella l’obertura natural de la temporada turística, o el que seria en condicions no pandèmiques, l’inici de la temporada. Hem viscut setmanes confuses amb els canvis i rumors constants  sobre les restriccions a nivell local i nacional, cosa que ens afecta directament.  Entenem el malestar general que provoquen algunes restriccions contradictòries i que semblen sectàries però no som nosaltres els experts ni els que gestionem la crisi sanitària malgrat sí intentem gestionar i capejar la crisi derivada de la mateixa; és per això que resulta difícil treballar la promoció, i no per falta de ganes o idees, sinó precisament per la falta de llibertat de moviment.

Intentar treure a la llum projectes i promocions amb les restriccions que tenim actualment i que no sabem com evolucionaran, és força complicat. Esdeveniments tan enriquidors i necessaris com la Fira de la Taronja estan a la corda fluixa pendents dels canvis a les restriccions per saber si ens deixaran o no celebrar-la i amb quines condicions. Per la nostra part, sempre que puguem cercarem la manera de celebrar-la ajustant-nos a les mesures però organitzar sense saber quines seran aquestes mesures i restriccions és complicat.

Les restriccions que pateix la restauració ara mateix són una clara barrera, un mur que atura en sec les promocions. Això, per suposat, no vol dir que ens freni a nosaltres a seguir cercant fórmules perquè atractius projectes surtin endavant per tal de minvar els efectes negatius sobre l’economia de la Vall.  És d’agrair l’esforç que estan fent els empresaris malgrat totes les barreres que es troben. Els que són de l’ofici ho saben, obrir portes , omplir geleres, contractar personal.., per després no poder treure l’stock ni el benefici suficient per mantenir el negoci, no els treu les ganes d’innovar amb propostes fresques com són els plats  nous que ideen per les diferents jornades temàtiques que es presenten al llarg de l’any;  menús que ara mateix no saben si tindran sortida però que ells plantegen sobre totes les restriccions, esforç sobre esforç. Estan fets d’una altra pasta els comerciants i restauradors;  des d’aquí podem assegurar que és un luxe treballar amb i per aquest col·lectiu.

Els que sí hem pogut desenvolupar en tota la seva magnitud és l’actualització de plànols i mapes de senderisme de Sóller que s’havien anat quedant obsolets; per tots és sabut la importància del nostre paisatge, tant urbà com rural, de costa i de muntanya, per la qualitat del  Turisme del que gaudim a la Vall i Port.

Continuem projectant promocions a llarg termini, projectes per els pròxims mesos i finals d’estiu i que esperem que  es puguin dur a terme amb certa normalitat, com són el Primer Concurs Internacional de la Gamba de Sóller, el nostre or vermell, luxe i privilegi gastronòmic reconegut arreu, i les seves Jornades Gastronòmiques. La idea d’un concurs internacional que cerca tornar a posar al pòdium la gamba de Sóller, substitueix a la Fira de la Gamba com a tal ja que una fira ara per ara  es inviable;  tota promoció del nostre producte local és més necessària que mai, per això tenim total interès en poder mantenir-les al calendari, o cercar atractives alternatives.

Per acabar volem mostrar la nostre enorme satisfacció per la notícia que va sortir fa uns dies a premsa, on es parlava de la llum verda que ha vist el nostre magnífic Museu Balear de Ciències Naturals per tal d’aconseguir l’ascensor, una millora de justícia.

Seguim fent feina, ideant projectes per vosaltres, perquè si es pot pensar, es pot fer.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info