Fa uns dies, Seny i Sentit, vam visitar el Parlament de les Illes Balears, coincidint amb la celebració del Dia de les Illes Balears i la commemoració  enguany del 40 aniversari de l’aprovació i entrada en vigor de l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears.

L’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears  és  la llei que  estableix i regula  l’autonomia i el sistema d’autogovern de les nostres illes.  L’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears es va aprovar i entrar en vigor a l’any 1986, i des de llavors a sofert varies reformes, la més important i actualment vigent, al 2007  (amb modificació puntual al 2022).

Pot ser, després de tants d’anys, ens resulta normal que hi hagi un govern per a cada autonomia i ens sembli impensable que pugui ser d’una altra manera; que el més just i lògic sigui que cada territori tingui el seu govern treballant per la seva gent, però malgrat alguns no ho hem conegut d’una altra manera, només fa quaranta anys que és així. I és del tot necessari per a que les polítiques s’adaptin a les necessitats dels ciutadans, en el nostre cas, a més, amb la peculiaritat de ser illencs, amb tot el que això representa.

I en tots aquests anys pràcticament sempre ens han governat els mateixos, uns o altres, partits nacionals que han mirat més o menys pels interessos reals dels Balears, sempre condicionats per les ordres del partit a la capital i sempre condicionant les actuacions depenent dels governs municipals i la seva coincidència amb el govern autonòmic, i aquest condicionat alhora per la coincidència o no amb el govern central.

I aquest és el motiu de la importància dels partits independents, començant pels municipis, on els ajuntaments i els seus regidors treballen directament pel seus veïns. Els partits independents, sense càrregues a altes institucions, són els que poden treure més rendiment a la política i als recursos, els que poden estirar inversions i actuacions del Consell i del GOIB sense límits ni por a tocar totes les portes per a fer possible una política útil.

A Seny i Sentit ho hem demostrat els darrers anys a través del nostre President Sebastià Aguiló, qui ha aconseguit actuacions i compromisos de les administracions supramunicipals sense importar quin partit de torn, o del pacte, les governi. Perquè als sollerics no els ha de frenar que els governants del seu municipi no siguin del color dels que comanden al GOIB o al Consell de Mallorca, els sollerics no han de patir els laberints de colors del poder, mereixen que es faci feina per ells sigui qui sigui qui governa. I a Seny i Sentit no se’ns cauen els anells per anar a demanar les solucions allà on faci falta, perquè per això estan ells allà i per això estem nosaltres aquí, i per això tenim des de fa quaranta anys un Estatut d’Autonomia que ho avala.

Així que celebrem amb vosaltres el Dia de les Illes Balears, seguint treballant.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info