Romanents. 

La setmana passada es va realitzar el Plenari Extraordinari per a la aprovació de la consignació definitiva d’utilització d’una part dels romanents de tresoreria, per poder fer inversions en el nostre poble.

Aquest tipus de traspàs econòmic és totalment normal a qualsevol municipi quan es produeix un superàvit. En aquest cas, un dels motius és que durant dos anys de pandèmia no s´han pogut dur a terme moltes actuacions generals per motius obvis, i per tant s´ha gastat menys.

Però en aquest plenari, una vegada més , hem pogut comprovar com funciona el bipartidisme polític en aquest país. El que hagués estat normal, i sobretot a un poble petit com el nostre, seria que quan un equip de govern totalment legítim proposa unes inversions necessàries pel municipi, com a mínim tingues un cert beneplàcit per part de l’oposició. La resposta, per cert molt poc treballada per part dels grups d´esquerres, entre altres ocurrències, va ser que aquestes inversions es fan amb motius preelectorals. Aquest tonada tan simplista i poc encertada fa molta gracia, per no dir pena, ja que els mateixos partits que a Sóller remuguen per les inversions a realitzar, són els mateixos que governen a l’autonomia i que fa només 15 dies van anunciar els pressuposts més grans de la historia a Balears. Pel què es veu, les propostes del govern de Sóller son electoralistes, i només les seves són les bones i encertades.

Aquest és el problema enquistat de les polítiques bipartidistes que fa tants d’anys bloqueja legislatura rere legislatura inversions necessàries per a la gent, que és el més important.

Infante Lois

Comença a caminar el tan necessari projecte de la reforma del Infante Louis, aquest lloc tan emblemàtic del Port de Sóller. Tenim clar que l’aparcament també s’ha de convertir en una realitat, ja que possiblement serà una de les solucions definitives a un dels grans problemes com és la manca de llocs per estacionar, tant a Sóller com al Port. Però el que realment és importat, és l’ utilitat que se li donarà al damunt.

Des de Seny i Sentit, estem molt satisfets de que el projecte comenci a caminar de la manera que noltros sempre hem defensat que s´ha de fer, quan es tracta d’aquest tipus de inversions milionàries. El consens, és la millor eina per evitar el fracàs del projecte. És un disseny totalment obert, on tots els socis de govern hi participen, així com també ho fa l’oposició que representa una part important del poble ,i com no pot ser d´altra manera i segurament la més important, amb l’opinió dels usuaris, clubs, i entitats afectades, així com la dels o qualsevol persona interessada en dir la seva.

Aquest és el camí, aquest es el sistema que ens agrada a Seny i Sentit. Si no hi ha consens, no hi pot haver èxit.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info