Fa unes setmanes, un amic meu m’explicava una anècdota que li havia passat a un restaurant de Sóller, no era un fet greu però si que el va deixar perplex i ho trobà insòlit.

I és que, el meu amic després d’haver gaudit d’un bon dinar i a l’hora de les postres, va voler menjar una taronja; per procurar-se una bona digestió, o com diem “per fer la boca neta”; i la sorpresa va arribar a aquest punt exacte, entre totes les postres que li oferiren no hi havia una peça de taronja.

Mentre m’ho anava contant, el meu cap ja començava a donar-li voltes al assumpte, ideant la manera d’instal·lar la taronja com a postres als menús dels restaurants de La Vall de les Taronges. Perquè és força curiós que quan s’entra al nostre poble, un dels primers cartells que veuen els nostres visitants és precisament el de “Benvinguts a la Vall dels Tarongers” i que després no es pugui degustar una taronja de Sóller com a tal als propis establiments de restauració.

No es qüestió de generalitzar; sabem de sobra que si no tots la gran majoria de restaurants de Sóller ofereixen la taronja de diverses maneres, especialment en forma de refrescant i deliciós suc, i és per això mateix que els mateixos poden oferir la peça de taronja com a postres.. Així i tot crec que la taronja pot tenir més presència als menús dels nostres restaurants.

És força important, tant per al producte en sí com per als mateixos empresaris restauradors, potenciar un producte estrella de Km0 com és la taronja de Sóller. Famosa ja a tot arreu; hem de cercar la fórmula de promoció permanent i no sols durant unes poques setmanes a l’any i/o durant la Fira de la Taronja.

Es per això que des de la Regidoria de Promoció Econòmica i Turisme, hem creat una campanya per animar als restaurants a incloure  la Taronja dins els seus menús de Postres, inclús amb les receptes més senzilles que la fan sorprenent i atractiva, rescatant receptes que els sollerics hem tingut sempre a la taula, o amb elaborats i sofisticats plats. Perquè la taronja de Sóller és un producte d’alta qualitat al nivell dels nostres restaurants i es poden posar en valor mútuament a l’hora que es promou un producte local sà, dins la dieta com a hàbit saludable i el consum de fruita, perquè aquesta és també la nostra responsabilitat, educar en l’alimentació.

Creiem que els millors ambaixadors per al nostre producte estrella són aquells que sabran posar-la al plat alhora  que la Taronja de Sóller aporta exclusivitat als que tenen la sort d’estar ubicats dins la Vall dels Tarongers.

I per postres? Taronja de Sóller. Anem a provar-la.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info