Ara farà una setmana que va saltar la notícia del suposat plagi de l’auditori de palla anomenat “Teatre a la Terra”, creat per l´Ajuntament de Sóller, i concretament pel nostre company Sebastià Aguiló.

Des d’aquestes línies volem llançar un poc de llum davant aquestes greus acusacions. A aquesta alçada de legislatura, tots ja sabem quina  és la manera de fer feina d’en Tià , sempre innovant coses i cercant fórmules originals de posar Sóller en el mapa a la fi d’atreure gent per a revitalitzar l´economia del municipi.

Aquest “Teatre a la terra”, és un projecte del qual se’n venia parlant des de fa temps, mostrant-nos infinitat de dissenys i idees.

Aquest projecte ja el volia posar en marxa l´estiu passat, però amb el COVID19, no va ser possible. Aquest any, amb tots el avanços que s´han fet en el control de la pandèmia, va considerar que ja era viable. Per tant, mans a l’obra.

La idea de fer un cercle amb bales de palla, no es cap ou de dos vermells, simplement és un disseny, que per tema d’espai i acústica, és el mes indicat. El fet d’estar construït amb bales de palla rodones, és simplement perquè es la manera mes habitual de embalar a Mallorca. A altres llocs de la península i arreu del món, també es fan construccions amb forma fan quadrada, però a l’illa, un 80% son d’aquest tipus rodó.

El disseny, efectivament, està inspirat en la infinitat de dissenys que circulen per les xarxes socials. De la mateixa manera que l´any passat es va cobrir l´Alamea de paraigües, aquests dissenys i actuacions, són totalment habituals a tot arreu.

Des de l’equip de feina d’en Sebastià, estem convençuts que en cap moment s´ha intentat copiar cap disseny, i molt manco plagiar una idea.

Per altra banda, encara no entenem com una persona que ni tan sols és l´autor del disseny,  vulgui denunciar a l’Ajuntament, i molt manco que demani indemnitzacions econòmiques. Tot aquest assumpte és un autèntic despropòsit, ja que el fet de haver muntat un espai semblant al que suposadament tenien previst fer, no té cap repercussió amb un suposat cicle de concerts de musica clàssica, del qual no hi ha absolutament cap mena d’informació enlloc.

No és menys cert que tothom té dret a demandar el que trobi convenient, però estem convençuts que aquest malestar que s´ha pogut provocar per a haver-nos avançat a una idea, no tindrà cap tipus de repercussió, més enllà de l’enuig.

La gran sorpresa va ser quan el equip municipal del PSOE va exigir la immediata retirada del teatre, tot argumentant que havien llegit la notícia a la premsa. Mai haguéssim pensat que un partit, suposadament seriós com és el PSOE de Sóller, es limiti a arribar a conclusions amb notícies de premsa fora corroborar absolutament res, ni tan sols amb una cridada al regidor responsable. Tal vegada, ells tenen informació privilegiada des del govern autonòmic. Fins i tot, varen al·legar que el material amb el que es va construir no és autòcton del municipi, no com la fira del swing que varen muntar ells, un ball “molt arrelat a la val”… Realment han estat unes declaracions ridícules a l´alçada del suposat afectat, i diem suposat, perquè en el moment de tancar aquest article l´Ajuntament de Sóller, no té cap requeriment, burofax, e-mail, o demanda, damunt aquest tema.

En el cas que es produís, l´Ajuntament es defensarà, així com ho ha fet en d’altres ocasions però el que està clar és que en cap moment hi ha hagut intencionalitat de molestar a ningú, ni entorpir cap negoci, ja que el projecte “Teatre a la Terra”, va néixer sense ànim de lucre i així ho seguirà sent.

Seguim treballant per vosaltres.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info