A aquestes altures de legislatura ningú té cap dubte dels problemes i mancances que té el nostre municipi per afrontar els grans reptes i problemes que sorgeixen dia rere dia, a més de les necessitats ordinàries i històriques. Per afrontar aquestes necessitats, que quasi sempre estan vinculades a despesa econòmica, els Governs Autonòmics i en el nostre cas, els Consells Insulars, creen unes línies d’ajudes, mal anomenades «subvencions» per fer front a les despeses dels projectes on els ajuntaments no arribem.

En moltes ocasions les ajudes venen de Europa, amb gestió estatal i autonòmica.

Idò bé, com segurament ja heu pogut llegir o escoltat, la darrera convocatòria d’aquestes subvencions europees anava destinada a finançar actuacions per a la millora de la competitivitat i la capacitat d’adaptació del territori de les illes Balears en l’àmbit turístic, en el marc de recuperació, transformació i resiliència, finançat per la Unió Europea.

Com no podia ser d’altra manera, l’Ajuntament es va postular per obtenir financiació per a projectes totalment alineats amb els requisits de la subvenció; com per exemple l’adquisició de solars per a la creació d’aparcaments dissuasius dins el marc de mobilitat Intermodal amb els seus busos llançadores, la creació de banys públics al mercat, reforç d’elements de seguretat policial, adquisició de bio trituradores, equipació per a la nova sala de congressos, consignes i taquilles públiques, pantalans flotants per a la reordenació dels fondejos, etc.

I que hem rebut? Zero euros, sí, si zero euros.

Des de Seny i Sentit, una vegada més volem transmetre la nostra preocupació. Entenem que les subvencions s’atorguen sempre baix uns paràmetres tècnics vinculats a unes puntuacions i a uns pressupostos limitats, però el que no podem entendre de cap manera és la falta d’equitat a l’hora d’adjudicar el finançament.

Ens costa entendre perquè el municipi de Palma ha rebut més de deu milions d’euros, així com altres municipis de la part forana, que han superat els quatre milions, i, en canvi, altres municipis, i no sols Sóller, no han rebut ni un sol euro.

Com podeu imaginar, des de l’Ajuntament, presentarem al·legacions i els arguments i manifests corresponents per revocar aquesta situació tan injusta.

Per altra banda, volem desmentir les falses acusacions del Sr Mateu, del grup socialista de Sóller, on acusà de no presentar els projectes amb els mínims necessaris per obtenir el finançament. El Sr Mateu és un oportunista que ni s’ha preocupat en llegir les resolucions de la convocatòria on explica perfectament que la majoria dels projectes de Sóller han quedat a fora per falta de pressupost de la convocatòria a causa de la gran despesa a altres municipis, el Sr Mateu sap perfectament com funcionen aquests procediments i ens sap molt de greu que vulgui menysprear la feina dels tècnics de l’Ajuntament, que són els que redacten i presenten els projectes.

Però el que està clar és que per molt de renou i embulls que vulgui fer l’oposició, des de Seny i Sentit, continuarem fent feina i reclamant al Govern Autonòmic un finançament més just i equitatiu per tota la part forana i especialment pel nostre municipi.

Necessitem fer realitat tots els projectes del municipi i així ho farem, tenim clar que ens presentarem a totes les convocatòries que siguin necessàries fins a aconseguir els objectius marcats.

Continuem treballant per Sóller i no ens detindran els obstacles.

Seny i Sentit,

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info