Volem començar aquesta nota de premsa, presentant-nos a tots vosaltres:  som l’antic equip que formava Cs Sóller i, com ja vos vàrem dir fa unes setmanes,  seguirem a la primera línia de la política municipal com l’equip de feina del regidor no adscrit, Sebastià Aguiló. De fet ja ens podeu seguir a les xarxes sota aquest mateix nom amb el que firmem aquesta nota.

Aquesta setmana hi ha hagut ple ordinari a l’Ajuntament de Sóller on, entre d’altres temes de l’ordre del dia, s’han presentat una sèrie de mocions per part de la majoria de grups.

El Grup Municipal Unidas Podemos va presentar dues mocions. Opinem que ambdues han estat encertades i necessàries. De fet, una d’elles, la que fa referència a la reclamació d’un estudi de l’aire del nostre municipi,  ja va ser presentada per nosaltres mateixos fa un any i aprovada per tot el consistori; a dia d’avui  segueix sent de vital importància, perquè tal com diem sempre, l’aire és vida. Sabem que l’estudi ja està en marxa de la mà del regidor de Medi Ambient i que una vegada es disposi de les dades, podrem  cercar solucions entre tots.  El regidor Sebastià Aguiló ha recalcat que, com a Regidor d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, farà tot el que estigui a la seva mà per estendre ponts de col·laboració entre regidories. La segona moció presentada per UP, relacionada amb incloure  Sóller dins la Xarxa d’entitats locals per desenvolupar els ODS de l’agenda 2030, també ens sembla interessant. Considerem oportú un bon equip de feina per avançar en els objectius fins que siguin una realitat, esperant que realment dinamitzin la feina.  Hem votat a favor a ambdues mocions.

Per la seva part, el Grup Municipal Partit Popular ha presentat una moció en relació a combatre l’okupació il·legal d’habitatges. Com hem expressat al  nostre argumentari  al ple per donar-li suport, pensem que és força important que la ciutadania estigui protegida davant aquests fets, i  que aquesta protecció no és vegi truncada per mesos o anys d’espera i burocràcia.

El Grup Municipal PSOE ha presentat una moció que, si bé no dubtem que està  plantejada de bona fe i en positiu,  ens ha semblat un atac injustificat  cap al nostre regidor i els seus equips de feina dins i fora de les regidories de les que n’és cap.

El Partit Socialista proposa que s’ impulsi l’economia creant campanyes nadalenques i donant suport als comerços, incentivant el repartiment a domicili i creant línies de subvencions. Aquesta proposta estaria molt encertada si no fos perquè des de la Regidoria de Promoció Econòmica  ja s’estan duint,  des de l’inici de la declaració de la pandèmia, un rosari continu d’iniciatives per incentivar el consum als comerços i restaurants  locals  mitjançant diferents campanyes, publicitat i informació detallada als consumidors.

El Grup Municipal PSOE coneix de sobra  aquestes campanyes i projectes que hem duit a terme, intensificant la nostra feina i el nostre compromís durant aquesta crisi, una darrera l’altra per tal d’intentar pal·liar els efectes destructius que té la pandèmia en els comerços i restaurants. Campanyes i projectes que, per altra banda, no s’han dignat mai a compartir  a les seves xarxes socials, a excepció de campanyes per impulsar els comerços d’altres municipis, com ara Marratxí o Bunyola, enlloc de donar visibilitat prioritària, per afavorir que arribi a més gent, les iniciatives del seu propi municipi. I això que fer un click no costa res, com ja li vàrem dir fa mesos,  a la vegada que els convidaven a ser participatius pel bé de Sóller.

Si alguna cosa caracteritza al nostre company, en Sebastià,  és el seu talant obert i la seva disposició a treballar qualsevol idea que pugui dinamitzar l’economia  de Sóller. Per altres municipis  també està molt bé la publicitat que el Grup Municipal PSOE  hi brindaren però,  què més que publicitar els projectes que es desenvolupen a Sóller?  No els hem vist compartir a les seves xarxes de partit el Menú de la Taronja, ni el Restaura-Comerç , i segurament  han tastat algun dels menús o han participat en algun sorteig del xec restaura-comerç,  però ben alerta de fer-ne publicitat, quan el que necessiten els nostres empresaris és que es faci publicitat de les campanyes en les que participen. I ara venen a dir-nos que hem de fer una campanya nadalenca.., on han estat fins ara que sembla que no coneguin tota la feina feta, no sols pel regidor i els seus equips sinó també pel Clúster?  Amb aquesta proposta el sr Jaume Mateu insulta a tots els que ja fa mesos estan fent feina; i en sentir els arguments de part del nostre  Regidor Sebastià Aguiló durant el ple, el demanà si teníem res personal  contra ell.., no senyor Mateu, el que tenim en contra del seu equip és única i exclusivament  polític. Tampoc ens resulta molt convincent que venguin a demanar una campanya nadalenca, que per cert ja fa setmanes que s’està treballant en ella, quan ells mateixos afirmen que els llums de Nadal no són necessaris.

No volem finalitzar el nostre escrit,  sense dedicar unes línies al ja ex regidor del Grup Municipal MÉS,  en Gori Mayol.  Ha estat un plaer poder coincidir amb tu a la primera línia de la política de Sóller i estem segurs que a la teva nova etapa sempre tindràs una mà estesa per seguir fent feina pels teus veïns. Molta sort d’ara endavant.

Finalment, recordar-vos que durant aquestes setmanes alguns restaurants de Sóller i el Port estan celebrant les primeres Jornades Gastronòmiques dels Bolets amb uns plats exquisits que no us podeu perdre.

Seguim fent feina, ara i sempre.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info