Pregunta.- Valori la gestió que ha fet l’equip de govern durant aquests dos anys en els quals vostè i el seu partit hi ha pres part. Posi’s nota de zero a deu.
Crec que aquest dos anys que duem de Govern han estat molt complicats .Pràcticament no havíem aterrat i ens vàrem submergir dins una situació totalment surrealista que va trastocar qualsevol previsió de feina que poguéssim tenir. Des de l´Ajuntament hem fet un gran esforç per intentar adaptar-nos a les circumstancies adverses que anaven canviant cada dia.
Si tinc que ser just i honrat, crec que la puntuació que ens mereixem per ara es un 7

P.- Tornaria a firmar el pacte? Quin condicionant extra hi afegiria si fos el cas?
Es evident que tornaria a firmar un pacte de Govern, de fet segurament ho podria fer amb qualsevol agrupació no Nacionalista, que en permetés seguir fent feina per el meu poble. Ara, això si, amb els coneixements adquirits fins ara, segurament les negociacions seriem molt mes dures i complexes.

p.- Darrerament han sorgit algunes discrepàncies entre vostè i Simarro. Perilla el pacte?
Quan vàrem firmar el pacte de Govern amb el PP, vàrem advertir que per qualsevol projecte o proposta que fos bona per els sollerics, ens trobarien al seu costat, però no es menys cert que també vàrem advertir que si algun projecta no el veiéssim beneficiós per el municipi, ens trobaríem de front. El fet de conèixer les regles del joc tots dos fa que poguem seguir fent feina. Dins l´equip de Govern hi ha discussions i discrepàncies, es totalment normal, si no fos així tots haguéssim anat a la mateixa llista d´un mateix partit. Es un bon senyal que això passi, vol dir que les coses se parlen i que se fa feina.

P.- Com ha estat la gestió del batle al capdavant de l’equip de govern?
El Batle te molta experiència dins el mon de la política, això te moltes avantatges, però també alguns inconvenients. Es molt complicat valorar la gestió del batle des de un punt de vista objectiu, ja que com he dit abans, tota la situació dels últims mesos ha estat totalment nova i impredictible, fins i tot per un batle experimentat.

P.- Quin pes ha tengut el seu partit en la gestió municipal en l’actual legislatura?
Es evident que el pes del nostra partit a estat fonamental per la estabilitat del pacte ja que al igual que el PI som la tercera cama de la taula.

P.- Creu que l’Ajuntament ha gestionat correctament tot el que ha comportat la pandèmia?
No podré valorar mai si la gestió ha estat la correcta, ja que a bou passat tots som toreros. Però el que si puc assegurar i ho puc dir ben fort, es que des de el Ajuntament en general i des de les meves àrees en particular, s´ha fet absolutament tot el que hem pogut o ens han deixat des de les administracions superiors, que d’aquest tema en podríem fer un altre entrevista completa. Ens hem reinventat i hem estat a peu de carrer en els moments mes fotuts, i vos puc assegurar que qualque dia amb mes por que coratge.

P.- Què hagués fet vostè si hagués estat batle de Sóller?
Escoltar, que no es el mateix que sentir, prioritzar el be comú ,i gestionar amb un estil totalment diferent. De totes formes segurament no hagués estat gens senzill fer front a tot el que ha passat sense tenir un bagatge d’experiència. Ara hagués estat diferent.

P.- Creu que el tripartit ha estat a l’altura de les circumstàncies?
Se veritat es que crec que ho haguéssim pogut fer millor, però això no lleva que tot el que s´ha fet ha estat per el be de tots, amb mes encert o menys, però convençut que sempre en les millors intencions d´ajudar a tothom.

P.- Es compliran les promeses que va fer en campanya electoral?
Es molt complicat poder fer valer un programa concret amb una representació mínima, però es cert que dins els nostres programes hi havia moltes coincidències que fan que moltes coses es puguin complir. El pacte de Govern que vàrem firmar permet realitzar polítiques molt transversals que alguns cops surten de les meves àrees titulades

P.- Faci un exercici de constricció. S’han equivocat en alguna cosa? En què?
Si, crec que no hem prioritzat el suficient les ajudes directes al petit comerç, la restauració i les petites empreses que segurament s´han endut la galtada mes forta. Hi ha hagut algun dia que he anat al llit pensant que podia haver fets més, malgrat m’haguí deixat la pell.

P.- Diuen les males llengües que hi ha gelosies entre vostè i el PP i viceversa. Fins a quin punt és vera?
Crec que no son gelosies, el que passa es que simplement cada un te un estil diferent de fer les coses i tal vegada ells no estan acostumats a la meva manera de fer feina. Es totalment normal i comprensible.

P.- Els seus adversaris l’han elogiat fins a extrems poc habituals. El reconforta o és preocupant que un contrari parli bé d’un?
Crec que la pregunta està mal formulada, no m´agrada qualificar de adversaris a altres grups polítics que es varen presentar exactament en les mateixes pretensions que noltros, es a dir per millorar Sóller. Crec que es una gran passa que la oposició pugui reconèixer la feina ben feta vengui d´on vengui. Estic convençut que les futures polítiques municipals han de passar per l´enteniment de tots els grups i rebaixar d´una punyetera vagada el nivell de crispació que no ens du a res de bo.

P.- Diu el refrany que ‘divide y vencerás’. Se pot aplicar al que pregona l’oposició amb vostè?
No ho crec, per barallar-se han de ser dos.

P.- Repetiria pacte amb el PP? I amb els partits d’esquerres, hi pactaria?
Com he dit abans no tindria cap problema en pactar amb el dimoni si es per el be del nostre poble i dels seus habitants. I tinc molt clar que en el futur de les polítiques de tots els nivells s’hauran de fer pactes.

P.- I amb el Pi? Quin idil.li polític té vostè amb aquest partit o sent que Simarro li és infidel amb Bestard?
Amb el PI tinc una bona relació encara que a cops pareix que hi ha gent que voldria que estiguéssim enfrontats, al igual que me passa amb el PP, els estils de fer les coses també ens diferencia. Parlar de infidelitats a nivell polític no te cap sentit, encara que es cert que en qualque moment m´agradaria poder fer mes pinya amb en Jaume.

P.- El pacte amb el PP, el catapultarà o contràriament l’enterrarà políticament?
Qualsevol pacte que hagués fet hagués estat bo per el meu equip de feina i per jo. Ens ha donat la oportunitat de poder mostrar el nostra potencial com a grup i poder demostrar que hi ha unes altres maneres de fer política des del centre i amb seny.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info