Aquesta setmana s’ha celebrat la final del II Concurs de Cuina amb Gamba de Sóller, un esdeveniment que es ve consolidant en la seva segona edició i no en podem estar més satisfets.

I és que el nostre trosset de món ens regala els millors productes i no podem deixar de pregonar-ho.

Així  com L’Oli de Sóller  té  prestigi internacional regat de premis, i la Taronja de  Sóller igualment reconeguda, gràcies a les múltiples elaboracions que creuen fronteres i que donen color i dolçor a la Vall i a tots aquells que les tasten,  la Gamba de Sóller no podia ser menys;  amb aquest Concurs Internacional podem dir que es potencia el  prestigi que ja té i es dona a conèixer arreu del món. És necessari i és just.

L’esdeveniment pren força, prestigi i reconeixement, i bona mostra d’això és l’augment d’inscripcions per participar al concurs; enguany han estat 39 xefs participants de 14 comunitats diferents. Confiem en la continuïtat d’aquest projecte i estem segurs que a properes edicions contarem ja amb participants estrangers.

Els sis finalistes  van preparar i defensar els seus brillants plats elaborats amb tècniques de gran nivell a la final que es va celebrar al Port de Sóller. El jurat, format per professionals de prestigi al món de la cuina, ho van tenir difícil per triar el primer i segon classificat, ja que tots els finalistes van demostrar un altíssim nivell.

Els guardonats d’aquesta edició van ser,  Ricardo Rossi, amb el primer premi per “Umami de Gamba”, i en  Juan Antonio Guerra amb el segon premi per “Gamba Roja de Sóller curada en hinojo y salmorejo de sus cabezas”, ambdòs cuiners de les Illes Balears.

Sebastià Aguiló, el nostre company i regidor de Promoció Econòmica i Turisme, Agricultura, Ramaderia i Pesca, va ser l’encarregat de fer l’entrega del Premi al Guanyador d’aquesta edició, i tancà l’acte amb un petit discurs on recordà la importància d’aquest esdeveniment. I és que en Sebastià és un dels organitzadors i gran aliat dels artífexs d’aquesta idea convertida en realitat, com bé van recordar els seus organitzadors, que van comptar amb el seu entregat suport i amb el seu incansable afany a l’hora de promocionar Sóller i els seus tresors.

Volem agrair i donar l’enhorabona als organitzadors, patrocinadors, a l’excepcional jurat format per a cuiners d’élite i renom i a tots el participants que amb molta il·lusió i excel·lent feina  presentaren les seves propostes.

I la Gamba de Sóller segueix essent la protagonista durant aquestes setmanes de la mà de les Jornades Gastronòmiques de la Gamba de Sóller. Fins dia 2 d’Octubre  teniu l’oportunitat de gaudir dels menús elaborats amb Gamba de Sóller que s’ofereixen  a alguns  restaurants del la Vall i el Port.

La nostra mar no deixa de donar-nos alegries i motius de celebracions i esdeveniments destacats al calendari mallorquí. Aquest cap de Setmana es celebra la Gran Fira de la Mar al Port de Sóller, amb Fira gastronòmica i de producció local de la Serra de Tramuntana, on no faltaran l’animació musical i tallers infantils.

A Seny i Sentit apostem pel producte local, ho hem demostrat des del primer dia i hem treballat de valent perquè els nostres productes i productors siguin capdavanters en els mercats locals i internacionals. És una aposta segura, perquè la qualitat dels nostres productes parla de nosaltres i per nosaltres, creant així una economia circular estable i promovent el consum del producte de km0, altament valorat i sostenible.

No podem acabar sense recordar la X Trobada d’Havaneres que es va donar cita el passat cap de Setmana al Port de Sóller.  La Trobada d’Havaneres ha esdevingut una cita imprescindible a un  escenari tan únic i idíl·lic, com el que tenim al nostre Port de  Sóller,   on nombrós públic vingut de tota l’Illa es reuní a la nostra platja per gaudir d’un dels millors espectacles de l’any.

Seny i Sentit, amb Sebastià Aguiló al capdavant, no deixa de treballar i cercar projectes culturals per a tots, perquè tots puguem disfrutar del nostre entorn, de la nostra Terra i dels nostres productes, apostant per l’economia circular i la sostenibilitat. I seguim fent feina perquè Sóller continuï viu per tothom quan arribi el fred.

Seny i Sentit, si es pot pensar, es pot fer.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info