Ja fa un grapats d´anys, quan es varen començar les obres pels dipòsits d’aigua de la Costera al camp de la mar, tots els sollerics ens vam posar les mans al cap al veure aquests monstres de formigó expandir-se per tota la zona de la carretera del Port. Inicialment, es va suggerir poder muntar-hi a sobre unes zones esportives per a tota la població; camps de bàsquet, pistes de tenis, ect.., al final i per motius (o excuses) tècniques, no es va autoritzar i els sollerics ens vam quedar amb una immensa explanada de formigó, que fa avergonyir, però que acceptem perquè sabem que és per una bona causa, la gestió d’un bé tan apreciat com és l´aigua.

Idò ara, després de molts d´anys, pareix que per fi li han trobat una bona utilitat a la superfície dels immensos dipòsits; un parc fotovoltaic. És cert que de primeres pot parèixer una idea descabellada si tenim en compte la cura que fa tants d´anys, els sollerics, hem tingut amb la estètica de les nostres obres. Però no es menys cert que el canvi de model energètic ja es aquí, ara les amenaces han passat a ser una realitat.

És per això que des de Seny i Sentit estem convençuts que els sollerics ja estem preparats per un canvi de model que significarà alguns sacrificis estètics però que a la llarga seran imprescindibles, quant abans comencem a fer feina amb el canvi de model energètic, menys traumàtic serà. No es tracte d´obrir la veda indiscriminadament per la col·locació de plaques solars o dispositius d’autoconsum, si no de començar a integrar-los d’una manera ordenada i natural dins les nostres vides i el nostre paisatge, perquè és el futur i no en podem negar l’evidència.

Una de les excuses més recurrents d’alguns grups municipals per a no voler aquest tipus dinstal·lacions, és la hipotètica imatge i opinió que porem donar i poren tenir els nostres visitants. En canvi noltros estem ben convençuts de que els nostres visitants, tant dels pobles veïns com qualsevol lloc del món, estaran molt agraïts i satisfets de veure com el poble de Sóller, ànima de la tramuntana, es preocupa d’invertir en energies netes i renovables, obstentant modernitat i responsabilitat global, adelantan-se a la necessitat intengrant-la degudament en el paisatge.., això també ens encama en bon destí turístic.

I és que està clar que el canvi energètic ja és aquí, i els sollerics ja estem preparats.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info