Aquestes setmanes, Seny i Sentit hem sigut notícia acaparant titulars i no precisament per la nostra feina, com estem acostumats.

A Seny hem vist com es feia notícia de nosaltres sense poder-ho frenar ni tenir temps de digerir-ho, hem estat totalment aliens a les informacions publicades als mitjans i això ens crea certa confusió, mal estar i incredulitat.

Un divendres ens despertàrem amb un titular demolidor on s’afirmaven maquinacions per a una suposada Moció de Censura per part de Seny; nosaltres, els primers sorpresos, ens vam afanar en publicar un comunicat negant categòricament aquesta notícia, perquè realment no era ni és certa, a Seny i Sentit no hem tramat, ni tan sols discutit entre els membres de la Junta Directiva ni entre els regidors, cap mena d’operació per posar en marxa unes suposades negociacions amb els partits de l’oposició per a dur a terme una moció de censura contra els nostres socis de Govern.

Si bé resulta obvi que hi ha hagut una sèrie de dures friccions entre els dos partits que formem l’Equip de Govern, cosa totalment normal en les coalicions com ja va passar l’anterior legislatura, mai hem sospesat la possibilitat de rompre el pacte, i molt menys promoure un canvi d’aquesta magnitud.

A Seny hem treballat moltes vegades per reconduir les situacions adverses, i aquesta línia s’ha comunicat als nostres socis de govern amb la intenció d’esmenar tots els malentesos per tal de continuar amb el full de feina que tenim marcat i pactat a dia d’avui amb ells. No negarem, doncs, que un titular com el del passat divendres ens desacredita davant els nostres socis, malgrat la notícia en sí, no sigui certa, però d’escandalós titular.

El dimarts capvespre, sols quatre dies després, ens va saltar una altra notícia molt preocupant i igual de sorprenent, el nostre company, Pep Porcel, regidor de mobilitat, deixava Seny i Sentit.

Ja fa uns mesos, més de mig any, que en Pep estava descontent amb la seva feina dins l’ajuntament, ell va iniciar una sèrie de projectes de gran envergadura i de necessària participació de les entitats supramunicipals que recentment havien canviat de color polític i, per tant, tot anava molt més alentit, per aquest motiu, no han arribat encara a bon port. A això se li van sumar les friccions existents amb els socis de govern, als que veia com a opositors; a poc a poc la seva falta d’entusiasme va anar creixent, malgrat les nostres converses i intents de bolcar el seu estat d’ànim cap a altres projectes i visions. Malauradament, es va instal·lar en la negació i sols veia fantasmes i mans negres dinamitant la seva feina i la de la resta dels seus companys regidors de Seny.

Potser en Pep no va saber valorar la nostra mà i el nostre suport perquè no era capaç de veure més enllà de la seva ofuscació, o potser ens va veure com a part del problema, però no vam ser capaços de fer-lo canviar d’opinió i va desenvolupar una idea de canvi, que per descomptat es va discutir en el nucli del partit i no va ser recolzada per ningú. Tampoc ha sigut capaç de dialogar amb nosaltres una solució, tan sols volia fer-nos entrar dins la seva idea radical de ruptura. Nosaltres treballem amb el diàleg, no amb els radicalismes.

Potser no ha assolit els inicis dins la política municipal, que no són senzills per cap nou regidor, però, el que és segur, és que el seu tarannà negociador, pacificador i pacient, que un home amb la seva trajectòria vital i professional hauria de tenir, no s’ha vist reflectida en el seu nou perfil polític derivant així amb un acte de transfuguisme de llibre.

En Pep ens ha acusat de fer-lo responsable d’uns fets que ell mateix va promoure i que ha reconegut davant els nostres socis de govern i fins i tot públicament. Es cert que ens va avisar de les seves intencions de «grumejar» a l’oposició a través d’un company seu expolític, però en cap cas ho va fer en nom del nostre partit, ja que era una opció descartada. I com no podia ser d’altre forma l’oposició n’ha volgut treure rèdit aprofitant una maniobra aliena a Seny, de fet cap dels dos caps de l’oposició es van posar en contacte amb nosaltres per verificar si aquesta trama tant seriosa era certa, però bé, ja sabem que «a rio revuelto, ganancia de pescadores».

Tot es redueix a una qüestió de lleialtat i, sobretot, respecte, respecte a la feina dels seus companys, la feina que estem fent dia a dia i la feina que hem fet durant tants d’anys per aconseguir tenir la representació que tenim, inclòs el seu propi càrrec com a regidor aconseguit per Seny.

Seny i Sentit.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info