Aquesta setmana s’ha celebrat Ple Ordinari a l’Ajuntament de Sóller on s’han discutit i aprovat algunes propostes d´acord, i on s’han debatut algunes mocions; aquí farem dues pinzellades del nostre posicionament en les que considerem les més destacades.

Una de les mocions que volem destacar és la presentada per el Grup Municipal Socialistes de Sóller en relació a una rebaixa de l’Ibi; (rebaixa que ja es va aprobar en ple extreordinari el dia 28 del mes passat). Una moció que el nostre company i regidor no adscrit hagués pogut recolzar si hagués estat ben argumentada i fos un poc més realista, però no era així, era una moció tendenciosa, populista i de cara a quedar bé davant la ciutadania, amb algún punt que s’hauria d’haver presentat com a al·legacions a la ordenança recentment aprobada i que está en expocisio publica, en comptes de com a moció en Ple Ordinari. Diem que és poc realista perquè les propostes d’acord parlen d’una sustancial rebaixa que és del tot imprudent, l’Ibi és la Font d’ingressos mes important de qualsevol ajuntament ja que amb aquest impost es financien la majoria de serveis que l’Ajuntament dona al poble i als Ciutadans. Ara pot ser seria un bon moment per fer la rebaixa ja que la salut econòmica de les cases de la Vila és bona però hem de ser prudents, els efectes de la crisi derivada de la Pandèmia són, per desgràcia, a llarg plaç, i no sols són efectes a petita escala. Aquesta crisi ha botat a sectors més llunyans encarint la matèria primera i els transports i això s’extrapol·la directament en el rendiment del treball i les empreses, això vol dir que no porem assegurar quína serà la situació general i en concret, de les arques públiques, ni els pròxims mesos ni en els pròxims anys com per ara fer aquesta rebaixa. El que si demanà el Regidor no Adscrit, Sebastià Aguiló, és que es cerqui la fórmula que bonifiqui les propietats com son els horts; considerem que la millor manera de protegir el territori és fent possible que els propietaris puguin fer front al pagament de L’Ibi. Per suposat que estem d’acord amb totes les rebaixes que es puguin fer, però s’han de fer amb resposanbilitat i precaució, o sigui, amb Seny. El nostre company ha optat per l’abstenció, perquè volem rebaixes però no amb aquestes mocions poc serioses i oportunistes.

Parlem ara de una de les mocions presentades per el Grup Municipal El Pi, la que més controvèrcia ha causat no sols al consistori sino també a la resta de la ciutadania. Una moció que caia per el seu propi pes i que ha sigut directament retirada per el propi regidor, ja no és el primer cop que aquesta formació no dona suport ni als seus propis projectes. La suposada moció demanava l’eliminació d’algunes terrasses del Port de Sóller, d’una zona molt determinada, el popular barri de Santa Catalina. El nostre company, com a responsable de les àrees de Promoció Econòmica i Turisme no podia estar-hi més en contra, i no és que no estem d’acord en que la normativa s’ha de fer cumplir i que és del tot neccessari un concens que garanteixi la co-existència de negocis de restauració i veïns en armonia, és que ens sembla una autèntica arbitrarietat; una proposta que de ninguna manera es pot presentar tan a la lleugera creant o agreujant la crispació. A banda de ser un un agravi comparatiu ja que aquesta proposta atén a una zona molt limitada i concreta, ens semblaria més oportuna una revisió i reordenació de tot l’espai públic ocupat per terrasses i d’altres negocis però la directa eliminació, no, de cap manera. Hem d’entrendre que darrera cada terrassa hi ha molts de llocs de feina. Entenem el malestar dels veïns i per això hi ha ordenances que delimiten l’espai, les activitats i els renous, i s´han de revisar puntualment, es poren atendre denúncies i cercar solucions, com s’ha fet sempre. Diàleg i concens, però amollar aquesta bomba en forma de moció ens sembla imprudent, temerari, innecessari i irresponsable, però sobretot no entenem que el Regidor d’Urbanisme no hagi consensuat aquesta proposta amb la resta d’Equip de Govern, especialment amb el nostre company, Regidor de Promoció Econòmica i Turisme. D’haver-ho fet ens haguessim pogut estalviar aquest espectacle vergonyós i ridícul. Venim d’un any ple de restriccions, on el sector de la restauració s’ha vist molt golpejat, hem intentat ajudar-los amb el pagament de tributs i posant a la seva disposció més espai perquè poguessin desenvolupar la seva activitat, no sabem què ens deparen els pròxims mesos així que de cap manera votarem a favor de seguir perjudicant al sector; al contrari, seguirem cercant fórmules per dinamitzar l’economia, com hem fet fins ara.

Algú va dir un pic: “la millor solució per un problema, és no crear-lo”.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info