Són temps de foguerons i festes tradicionals i com no podia ser d’una altra manera, Seny i Sentit, vam celebrar el nostre tradicional fogueró el passat cap de setmana.

Com l’any passat la festa es va celebrar a la plaça del Mercat Municipal, un lloc emblemàtic per a nosaltres i prou cèntric per a facilitar l’arribada de tots els assistents. Vam oferir les sobrassades elaborades per noltros mateixos a les matances del passat desembre, així com altres bocins de carn, embotit i pa, olives, oli i tot el necessari per una bona torrada i una millor vetllada, i per això també no podia faltar la bona música amb el dj de la casa.

No ens queda d’altre que agrair la gran acollida i participació a la nostra festa, és un honor i un plaer que vingueu a gaudir que les nostres més entranyables tradicions amb nosaltres.

Aquesta mateixa setmana, com haureu pogut llegir en els diferents mitjans, la Presidenta del Govern ha constituït la Mesa de l’Aigua, organisme del qual el nostre company, Sebastià Aguiló, en forma part. Ressaltar la importància i de la creació i l’existència d’aquesta Mesa per a la regeneració d’aigües, especialment en moments tan crítics com l’actual, per al seu aprofitament en el sector agrari i ramader.

Aquest nou organisme acull també la gestió i distribució de l’aigua dels aqüífers, fonts, embassaments i sèquies.

Com sabeu, en Sebastià, treballa des de la passada legislatura en la creació de la depuració terciària a l’EDAR de Son Puça per a obtenir aigua regenerada de qualitat per als regants; el treball i la insistència del nostre company van derivar en el compromís per part del Director General d’Agricultura de dotar d’una partida per a fer que la depuració terciària sigui una realitat, compromís mantingut durant aquesta legislatura, que ha seguit donant passes, com la del desembre passat, on es van adquirir els terrenys per a la seva construcció.

La nostra geografia insular i la situació de sequera actual que patim a l’illa, sumat als efectes del canvi climàtic, fan que l’aprofitament i distribució de l’aigua regenerada siguin de vital importància per a la nostra societat i per atendre les labors de ramaderia i les terres de cultiu, així que celebrem aquesta i les properes passes cap a un sistema més sostenible, que passa per la bona gestió de l’aigua, sens dubte.

I parlant de sostenibilitat, aquesta setmana es celebra a Madrid la Fira Nacional de Turisme més important, FITUR; el nostre company, com a cap de l’àrea de Turisme i Promoció Econòmica hi assistirà, no tant per promocionar el destí turístic punter que és Sóller sinó per seguir apostant i treballant perquè aquest turisme sigui sostenible, perquè treballem també per a millorar el funcionament de l’economia i l’impacte del motor econòmic de la nostra Vall.

Sempre endavant, seguim fent feina.

Seny i Sentit.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info