El passat dissabte es va celebrar el Ple d’Investidura de la nova corporació 2023-2027 de l’Ajuntament de Sóller, i per tant, els nostres tres Regidors van tenir el gran honor de jurar el seu càrrec i fer públic el seu compromís de lleialtat amb el poble de Sóller; com a resultat del pacte amb el Partit Popular, on el compromís adquirit ja va ser en forma d’Equip Govern.

Comença una nova legislatura on el nostre partit, SENY i SENTIT, tindrà un pes específic dins l’Equip de Govern amb els seus tres Regidors.

No podem negar que les negociacions amb el Partit Popular van ser llargues, difícils, i en certs moments molt tenses, però l’esperit democràtic, seriós i coherent dels dos partits, juntament amb les ganes de fer feina, van fer que al final tot arribés a bon port. Aviat farem públic el pacte de programa i feina que hem signat.

A continuació us volem explicar el perquè i el sentit de cada una de les regidories que hem acordat gestionar des de SENY i SENTIT. Volem recordar que totes les decisions que prenem sempre van acompanyades d’altes dosis de sentit comú, de lògica i de consciència política i municipalista.

La nostra Regidora Esther Alfonso, serà l’encarregada de gestionar una de les regidories més complexes i difícils que hi ha dins les cases de la Vila, com és Obres i Urbanisme. El motiu pel que n’Esther presideix aquesta regidoria és més que obvi, ja que ella és Arquitecte Tècnic, graduada en Enginyeria de l’Edificació i taxadora d’immobles, gran coneixedora d’aquesta activitat i per tant, sens dubte, la persona més preparada per aquest càrrec. Serà un gran repte per ella, però des de SENY i SENTIT no tenim cap dubte que ho farà excel·lentment, de fet serà la primera dona que gestionarà la regidoria d’urbanisme i això ho farà encara més especial.

Poques coses hi ha dins l’Ajuntament que el nostre Regidor més conegut per tots, Pep Porcel, no conegui, sobretot dins les àrees que gestionarà;  Desenvolupament Local, àrea que requereix bons coneixements del funcionament de l’administració, dels quals ell en té de sobra, i una nova regidoria creada i desenvolupada per ell mateix, que és Mobilitat Urbana. Si hi ha una persona que realment coneix els problemes dels carrers, la realitat de la circulació i els problemes derivats d’ells, aquest és en Pep, amb l’experiència de més de vint anys com a cap de la Policia Local d’aquest municipi, que de ben segur faran que pugui solucionar molts dels problemes enquistats als carrers de Sóller.

Sebastià Aguiló seguirà gestionant les àrees que ha gestionat aquests darrers quatre anys de forma impecable, Promoció Econòmica, Turisme, Agricultura, Ramaderia i Pesca. La raó és molt senzilla; a SENY i SENTIT entenem que haguéssim pogut negociar noves regidories per en Sebastià, que podrien ser més visibles o més potents, però entenem que seguir gestionant les mateixes àrees que tenia farà que no perdem ni un minut aprenent nous conceptes de noves àrees i així podrà seguir fent feina, amb continuïtat des del primer dia amb els projectes ja començats aquesta darrera legislatura. Degut a la capacitat de feina demostrada els darrers anys fa que pugui assumir un nou repte molt vinculat a les seves regidories: l’àrea en qüestió és Gestió Mediambiental, que serà l’encarregada de la gestió selectiva de residus i de posar fil a l’agulla al històric problema de les olors de la depuradora de Son Puça, de la qual ja en té experiència adquirida amb el projecte iniciat de la depuració terciària.

Com podeu veure, assumim el control d’àrees totalment coherents amb la trajectòria de cada un dels nostres Regidors. No hem negociat les àrees que més ens agradaria gestionar, sinó les àrees on podrem ser més útils pel poble de Sóller.

És hora de començar a fer molta feina i bona. Des d’aquestes línies ens posem a la disposició del nou batle, Miquel Nadal, per fer-li costat en tot el que faci falta, juntament amb l’Equip de Govern, en aquesta nova legislatura que ara comença i que de ben segur serà molt profitosa pel poble de Sóller i pels sollerics.

Aquest és el nostre compromís, el compromís de SENY.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info