Aquest diumenge passat, novament en el Camp de sa Mar, els dipòsits de recaptació de sa font de Sa Costera tornaven a amollar aigua al torrent per acabar finalment a la mar. En aquesta ocasió vàrem poder comprovar com durant mes de sis hores un cabdal d’uns 200 litres per segon s’abocaven al llit del torrent.
No podem entendre com en ple mes d’agost aquesta estació es pot permetre el luxe de tudar tal quantitat d’aigua. És realment un insult a la població que va alerta amb el consum, i més concretament, als pagesos que aquest any estan fent autèntics equilibris per poder mantenir els seus cultius hidratats. Segurament els motius són com sempre “tècnics”, però el que està clar és que hi ha alguna cosa que no quadra.

Volem recordar que la font de la Costera aporta, aproximadament, uns 125.000 metres cúbics d’aigua en temps de pluges, (uns 1.460 litres per segon).
Aquesta obra del 2008, que va realitzar el Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Mari, i el Govern de les Illes Balears el responsable de la seva gestió i del seu manteniment.

És per això que ens sorprèn molt que durant més de sis hores l’aigua anés al torrent i no als aqüífers de s´Estramera. A Seny i Sentit, tenim molt present que en un futur immediat la gestió de l´aigua serà fonamental, i que no ens podrem permetre aquest tipus de despropòsits, com el de diumenge passat. A Mallorca no poden deixar perdre ni un litre.

Ens preocupa molt l´hermetisme d´aquestes entitats supramunicipals, com també passa amb la estació EDAR de Son Puça. És molt important que quant s’han de realitzar actuacions com la d’amollar litres i litres d’aigua en ple agost i plena sequera potencial, com a mínim s’informés a les Cases de la Vila per poder donar una explicació coherent, si es que la té, a la població que contempla al·lucinada aquest malbaratament hídric.

I clar, el que després es irònic, es llegir a la premsa autonòmica com algun grup polític municipal de l’oposició del Ajuntament de Sóller, que per cert, forma part de l’equip de govern que gestiona els dipòsits de La Costera i la depuradora de Sóller, la qual encara no té instaurada la regeneració d’aigua, es queixen per la puntual utilització d’aigua per els jocs infantils, més que necessària, per refrescar els infants en ple mes d’agost.

Per això el nostre President, Sebastià Aguiló, Regidor no adscrit, juntament amb l’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament, exigirà explicacions al Govern per poder esbrinar el que realment està passant amb aquesta pèrdua massiva d’aigua en plena temporada seca, i no és el primer cop que passa.

No podem badar, no la podem tudar, amb l´aigua no es juga.

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info