Fa uns dies Seny i Sentit vàrem firmar el pacte amb el Partit Popular per a la governabilitat a l’Ajuntament de Sóller; un pacte que és un full de ruta i feines per a millorar Sóller i la vida dels sollerics.

Aquest pacte és fruit dels esforços de ambdòs partits per arribar a un entendiment beneficiós per a tots els sollerics i que passa per aplicar les solucions a conflictes ja vells que patim en el dia a dia; creiem que abans de crear nous projectes hem de ser capaços d’enllestir els que ja tenim començats. Alguns, en canvi, són de necessària justícia pel bon funcionament de diferents sectors i s’han de posar al dia.

Així, la fulla de ruta traçada per Seny i el Partit Popular comença amb el compromís per a la reforma del Mercat Municipal. Fa anys que els placers del Mercat i els veïns reclamen un Mercat digne del poble de Sóller i, des de Seny, no hem dubtat mai de donar-lis veu i fer extensible aquesta demanda. La passada legislatura, malgrat si hi va haver canvis significatius, vam quedar a les portes de veure feta realitat aquesta històrica necessitat, però ara comencem una nova legislatura amb la reforma del Mercat sobre la taula.

Seguim amb un projecte que ja porta massa anys començat, aturat i enquistat; la finalització de la reforma del Teatre Defensora. El Defensora forma part de la vida cultural i social del nostre poble, i també de la seva història; clarament el projecte d’actualització i recuperació del teatre ha estat gafat des del principi però és impossible que se’ns segueixi escapant l’oportunitat, ja no de recuperar l’històric edifici, sino de dotar als sollerics del espai cultural que mereixem; aquesta serà la legislatura compromesa amb la cultura i la que veurà el teatre Defensora acabat i esplendorós.

El tercer punt d’acord és un compromís ferm de que, abans de finalitzar l’any present, el projecte de l’ascensor del MUCBO (Museu Balear de Ciències Naturals i Jardí Botànic) serà licitat i adjudicat, ja que disposa de partida pressupostària. Com sabeu, el Museu de Ciències és únic a les Illes Balears i això li dóna la suficient importància com per tenir unes instal·lacions adequades per a tots; no podem seguir consentint que en ple segle XXI una institució tan gran i important segueixi tinguent barreres arquitectòniques que impedeix a gran part del públic disfrutar de la història natural de les Illes Balears.

El quart punt de l’acord és el compromís de convertir l’aparcament de Cetre en un Centre de Benvinguda a Sóller; la passada legislatura hi va haver una forta polèmica amb la conversió de l’aparcament de Cetre, el projecte que finalment va ser rebutjat pretenia construir un aparcament de varies plantes, molt invasiu amb l’entorn i sense tenir en compte factors presents i necessaris de l’actual espai, com són el club de petanca i l’aturada del TIB. Seny i Sentit ja ho vàrem dir aleshores, i per això no hi vam votar a favor, de fet vam presentar alternatives més respectuoses amb l’entorn, els veïns i els altres serveis; ara, per a la legislatura present, projectem un espai de benvinguda, amb la necessària ampliació de l’aparcament, una àmplia estació per al TIB, amb espai suficient perquè els busos puguin efectuar el gir, eliminant així la maniobra de gir a la Plaça Amèrica, i la integració de la Petanca i la Cafeteria.

El document del Pacte i fulla de feina té onze punts més, massa llargs d’explicar a un sol article d’opinió així que les properes setmanes els anirem desgranant perquè entengueu la visió de Seny i Sentit en cada un dels punts. El més emocionant de tot és que estem segurs d’haver arribat a un acord molt beneficiós i que serà un període ben aprofitat on Seny i Sentit i el Partit Popular ens entendrem per arribar a bon port.

Per acabar, no us oblideu de seguir les nostres xarxes per mantenir-vos informats de les nostres agendes.

Seny i Sentit, si es pot pensar, es pot fer

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info