Aquesta setmana seguirem parlant dels punts d’acord firmats per Seny i Sentit i el Partit Popular de Sóller per a la governabilitat a l’Ajuntament.

Seguint on ho vam deixar la setmana passada, anem directes al punt 11; Revisió del PGOU per adaptar-lo a la realitat física i poblacional que ha sofert el nostre municipi en els darrers 25 anys, antiguitat que té l’actual PGOU per el que ens regim. Sóller ha canviat molt des d’aquell llunyà 1998, ha canviat físicament i també hem canviat els sollerics i la nostra manera de fer poble, així que les necessitats de Sóller i dels sollerics ja no són les de fa 25 anys. A més, s’han de subsanar errors que ens han portat més d’un ensurt per no estar el PGOU-98 ben redactat i especificat, o no tenir certs punts inclosos. Doncs ja és una assignatura pendent perquè Sóller ja no és el poble que érem fa un quart de segle, ara ho tenim sobre la taula.

Al punt 12 seguim a peu de carrer per a la Creació d’un Pla de Mobilitat Urbana; actualment obsolet pels mateixos mateixos motius que hem indicat al punt anterior; necessitem un PMU que doni prioritat a les seves indicacions, segons estudis tècnics, als usos i necessitats actuals dels carrers i dels usuaris dels mateixos.

Arribem al punt 13 d’aquest full de ruta amb la Creació de Dependències Policials adequades; treballar per a que la Policia Local disposi d’unes instal·lacions dignes i necessàries per el seu personal i pels ciutadans, adaptades al segle XXI, i que evitarien la victimització de la víctima d’un possible delicte. Les dependències actuals, ben enmig de plaça, són poc discretes i també obsoletes i insuficients que dificulten la feina del dia a dia dels nostres agents i per tant de servei a la ciutadania.

El punt 14 de l’acord signat parla dels Serveis Socials; dotar-lo dels recursos necessaris per el seu bon funcionament i servei a la població així com al futur Centre de Dia. Perquè els Serveis Socials i la cura de la nostra gent que passa moments complicats i també de la nostra gent gran és una prioritat per a nosaltres, perquè Sóller és una comunitat solidària i amable, ho hem demostrat tantíssimes vegades, i els Serveis Socials que proporciona l’Ajuntament han d’estar a l’alçada de la gent de Sóller.

Tots aquests punts formen part de l’acord signat però l’acord no acaba aquí; l’enteniment dels dos partits municipals es va veure condicionat o afavorit per els resultats electorals obtinguts el passat 28/M al Consell de Mallorca i al Govern de les Illes Balears. Creiem doncs que el Partit Popular està en condicions de comprometre’s amb Sóller des de les institucions supramunicipals i per aquest motiu, el document, també consta de 10 punts que es poden desbloquejar donada la coincidència de governs i amb els quals s’ha compromès el Partit Popular. D’aquests punts i dels acords executius en parlarem les properes setmanes.

Seny i Sentit

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info