Avui seguirem parlant dels acords de govern que vam signar Seny i Sentit amb el Partit Popular i ho farem des d’on on vam deixar fa uns dies.

Així passem al punt 5 de la ruta de feina del nou equip: Dignificació de l’aparcament dels Cingles del Port. És per tots sabut que a la manca d’aparcament de la barriada marinera se li suma el mal estat de l’aparcament municipal existent. Un espai objecte de potencials projectes però que roman any rere any en pèssimes condicions de manteniment i del tot desaprofitat; també hi ha hagut alguns intents de transformar-lo, però a base de projectes poc beneficiosos per la gran majoria d’usuaris, els propis veïns. Des de Seny tenim clar el potencial de l’espai del què es disposa i també tenim clar l’objectiu de la reforma; donar solucions d’aparcament als veïns, residents i comerciants. Ja en vam parlar al nostre programa, volem un aparcament que prioritzi als veïns per sobre dels visitants i especuladors i aquest camí seguirem juntament amb els socis de Govern.

El punt 6 i sense sortir del Port parla de la posada en marxa de la realització d’un projecte per l’Infante Lois, un projecte que tingui en compte l’opinió i les necessitats del usuaris i residents; els sectors esportius, socials i veïnals, volem un projecte que maximitzi l’espai i les utilitats que pot oferir el parc en si i que ens ajudaria a solucionar vàries històriques demandes populars; espai infantil, per a la gent gran, esportiu i d’aparcament. I això sols es pot aconseguir amb el consens de totes parts implicades, perquè feiem feina per el poble i les solucions són exclusivament per a la gent.

Anem al punt 7 i també va d’aparcaments; Biniaraix necessita aparcament, els residents i visitants de Biniaraix necessiten poder aparcar; ens hem compromès a trobar la solució legal i física per a disposar de l’espai destinat a aparcament al llogaret, perquè els seus estrets però atractius carrers deixín de ser un punt negre de tràfic i els veïns puguin aparcar tranquilament sapiguent que no fan nosa a altres veïns ni al trànsit. És una assignatura massa pendent per a no solucionar-la per fi.

També parlam d’aparcaments als punt 8 però aquesta vegada per a remolcs. Quan arriba l’estiu i l’hora de treure la barca comencen a proliferar remolcs a la voravia de la carretera del desviament; sabem perfectament que ni la carretera afectada és municipal i que la solució hauria de córrer de la mà de qui es beneficia dels amarraments però el que també sabem és que el gran perjudicat d’aquesta deixadesa és el poble de Sóller i, en conseqüència, els nostres veïns. Sóller n’és el perjudicat i en pot ser el beneficiat de la solució. Creant un aparcament per a remolcs els propietaris dels mateixos podem deixar-los amb més tranquilitat de la que suposa deixar-los il·legalment a la carretera, pagant una petita taxa que faria que l’espai es financi tot sol i que les arques municipals en treguin un petit profit per reinvertir en qualitat i neteja de carrers i voravies. Els remolcs a la carretera són un vertader perill i algú ha de posar solució i si sabem com ho hem de tirar endavant.

El punt 9 de la fulla de ruta firmada pels socis de Govern ja no parla d’aparcaments però si d’un altra tema força necessari i important; la creació de la depuració terciària per a garantir la regeneració eficient d’aigües residuals. Aquesta és una espina que Seny té clavada, per dir-ho d’alguna manera, ja que la passada legislatura, el nostre company i regidor, des de la seva àrea d’Agricultura, va fer moltes passes per a aconseguir acabar amb les males olors i obtenir aigua de prou qualitat provinent de l’EDAR de Son Puça, tantes passes i tants de ponts construïts com per aconseguir una partida pressupostària de la Direcció General d’Agricultura de les Illes Balears; ara, que les coses a les altres institucions han canviat significativament, necessitem validar el compromís que ens permet seguir endavant amb la solució a la problemàtica, un compromís del Partit Popular.

I per acabar el repàs d’aquesta setmana i seguir amb les aigües residuals parlem del punt 10 de l’acord de Govern i fulla de feina; lluitar per a la prolongació de l’emissari submarí cap a la mar oberta. Amb el punt 9, sobre la depuració terciària, pretenem reduïr significativament l’impacte i perjudici de l’abocament d’aigües residuals a la mar, però amés també és necessari aconseguir treure aquests abocaments de la badia del Port de Sóller i arreglar les possibles ruptures que inevitablement es produeixen amb el pas del temps i les condicions naturals. La nostra és una badia bastant tancada i no s’hi dóna prou corrents per a que els abocaments siguin poc perjudicials per a la fauna marina del nostre Port i per a la conservació de la posidònia, necessitem treure l’emissari fora de la badia, aquest és el punt a lluitar.

Les properes setmanes acabarem de desgranar i opinar sobre cada un dels punts que resten de l’acord, igual d’importants que els nou primers.

Creiem que treballant de valent tot és possible, aprofitarem cada minut de Seny en aquesta legislatura.

Si es pot pensar, es pot fer.

Seny i Sentit

Afíliat al nostre equip

Si t’agrada la política, sents interès per participar en ella, t’animem/convidem a unir-te a SENY I SENTIT, perquè aportis les teves idees i formis part del nostre projecte polític.

més info